Titlul articolului face referire la volumul coordonat de Liviu Papadima, “Care-i faza cu cititul?” și subliniază modul în care s-au diversificat opțiunile oamenilor atunci când vine vorba de relaxare. Dacă acum zece ani cititul era una dintre activitățile cele mai îndrăgite, astăzi, vizionatul filmelor este în mare vogă, iar Netflix este una dintre cele mai populare aplicații ale momentului.
Nu este o surprinză pentru nimeni că majoritatea lucrurilor din jurul nostru sunt puternic dezvoltate din punct de vedere tehnologic. Ba mai mult, era digitală în care ne aflăm ne oferă oportunitatea de a fi la un click distanță de informație sau de numeroase surse de divertisment. Una dintre cele mai populare astfel de surse de entertainment este, la ora actuală, Netflix-ul.
Netflix este un serviciu de streaming online care oferă abonaților posibilitatea de a viziona filme consacrate sau abia aprărute, emisiuni TV, dar și documentare pe care utilizatorii le pot urmări cu ajutorul internetului. Cu peste 100 de milioane de membri în 190 de țări, puțini știu că Netflix a început inițial ca un serviciu de închiriere de DVD-uri prin poștă – încă din anul 1997. Online, platforma a fost lansată în Australia la începutul lunii aprilie 2015 și a crescut exponențial de atunci și până acum.
De câte ori nu vi s-a întâmplat să vreți să vă relaxați în fața televizorului dar să nu aveți la ce să vă uitați? Ei bine, în astfel de momente, Netflix ne sare în ajutor. Cu mii de filme, documentare și emisiuni TV, această platformă își propune să mulțumească pe toată lumea, în cadrul ei găsindu-se categorii de filme de la cele mai comune și până la cele mai nișate: romantice, de acțiune, de groază, cu suspans, de familie, animate, post-apocaliptice, aventuri, dar și extrem de multe seriale cu subiecte care mai de care mai interesante sunt doar câteva dintre opțiunile pe care Netflix ni le pune la dispoziție.
Tarifele impuse de Netflix sunt pentru orice buzunar, abonementele începând cu prețul de aproximativ 35 de lei pe lună și crescând în funcție de dorințele pe care le are utilizatorul. În momentul actual, chiar și cel mai scump abonament nu depășește suma de 65 de lei/lună. Ca foarte multe servicii de acest gen, Netflix oferă utilizatorilor o lună gratuită. Această perioadă permite testarea platformei înainte de a achita un abonament. Totuși, menționăm faptul că inclusiv pentru această lună de probă utilizatorul în cauză trebuie să introducă detaliile cardului bancar. Această procedură este necesară în momentul înregistrării pe platformă și, cu toate că pe perioada lunii gratuite vă puteți anula oricând abonamentul, în cazul în care nu o faceți veți fi taxat de către Netflix automat pentru luna următoare. Un lucru foarte interesant la abonamentele Netflix este acela că pot fi împărțite cu familia sau prietenii. De un singur cont se pot bucura 2 sau chiar 4 utilizatori diferiți, concomitent. Ce înseamnă asta? Ei bine, dacă dumneavoastră alegeți să vă abonați la Netflix și optați pentru un abonament standard, pe lângă faptul că veți putea viziona oricând doriți programele difuzate în cadrul aplicației, veți mai putea împărtăși experiența cu o altă persoană care, la rândul ei, se va putea bucura de platformă – fără costuri suplimentare, fiecare din confortul propriei locuințe. Acest lucru este posibil numai în cazul în care persoana pe al cărui nume este făcut abonamentul pune la dispoziția celeilalte persoane email-ul și parola necesare logării în aplicație. Alte informații legate de cum vă puteți abona, de tarife și de servicii în sine puteți găsi pe site-ul oficial Netflix.
Netflix este într-adevăr aplicația momentului, iar utilizatorii acesteia sunt de toate vârstele cu toate că, așa cum era de așteptat, adolescenții sunt cei majoritari, aceștia petrecând oricum, în mod obișnuit, foarte mult timp în fața ecranelor. Internetul este o invenție nemaipomenită, însă, oricât de des puteți, vă recomandăm să luați o carte în mână și să vă aventurați în lumi noi, diferite de cea în care trăim.
Pasionată de artă în toate formele ei, Alexandra Marinescu este masterand al Facultății de Științe Politice, Litere și Comunicare, Universitatea “Valahia” din Târgoviște