You are currently viewing Elevii care vor avea febră în ziua Evaluării Naționale nu vor fi primiţi în sală: Vor putea susţine examenul doar în sesiunea specială, desfășurată pe 29 iunie

Elevii care vor avea febră în ziua Evaluării Naționale nu vor fi primiţi în sală: Vor putea susţine examenul doar în sesiunea specială, desfășurată pe 29 iunie

Minsiterul Educației a confrmat pentru B1.RO că elevii care nu vor putea susține pe 15 iunie Evaluarea Națională pentru că au febră sau alte simptome specifice COVID-19 nu vor da în această zi exemenul, ci vor participa la o altă sesiune specială ce va fi organizată pe data de 29 iunie, așa cum a afirmat joi președintele Klaus Iohannis.

“Președintele României, Klaus Iohannis, a anunțat pentru astfel de cazuri că vor da o altă sesiune specială pe data de 29 iunie. Acești elevi vor putea susține examenul doar în această sesiune specială”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației, Cristian Tănase.

Anunțul președintelui Klaus Iohannis a creat unele confuzii în rândul unor părinți și elevi, care au crezut că pot opta, în cazul în care au febră să susțină examenele în condiții speciale, în sesiunea programată pe data de 15 iunie. Această opțiunea este însă exclusă.

În ceea ce privește alte motive medicale care vor împiedica susținerea examenelor, având în vedere că în anii trecuți elevii care se confruntau cu aceste situații puteau susține examenele în condiții speciale, Cristian Tănase a precizat că detalii pentru fiecare caz în parte vor fi anunțate în scurt timp: „Joi a avut loc o întâlnire cu reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică și în funcție de recomandările lor se va anunța exact pentru fiecare categorie în parte care vor fi regulile”.