Aproape 30.000 de angajați ai Ministerului de Interne, scoși în stradă pe perioada minivacanței de 1 iunie. „Nu avem plan de amenzi!”

Aproape 30.000 de cadre ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) vor fi în stradă în contextul minivacanței de 1 iunie. Cu această ocazie, autoritățile au anunțat, oficial, că polițiștii nu vor avea „plan de amenzi”, însă au avertizat că până la data de 31 mai, inclusiv, justificarea deplasării persoanelor în afara localităților este obligatorie.

Potrivit MAI, aproximativ 28.000 de polițiști, jandarmi, pompieri și polițiști de frontieră, sprijiniți de lucrători de la alte structuri operative și de peste 2.000 de polițiști locali, vor acționa zilnic, pe toată perioada minivacanței, pentru protejarea și sprijinirea cetățenilor.

Sursa citată a precizat că una dintre prioritățile angajaților MAI aflați în stradă este „respectarea măsurilor dispuse pentru protejarea sănătății cetățenilor”.
Pentru siguranța traficului, pe cele mai importante artere rutiere din țară, sunt amplasate 313 aparate radar. Echipajele de la sol vor beneficia de sprijin aerian din partea aeronavelor Inspectoratului General de Aviație.
Poliția Română a anunțat, prin intermediul purtătorului  de cuvânt, inspectorul principal Bogdan Ghebaur, că polițiștii nu vor avea normă de amenzi. Această lămurire vine după ce un polițist din cadrul IJP Timiș a generat un scandal uriaș după ce a denunțat, public, în timpul stării de urgență, că instituția la care lucrează ar fi impus un plan de amenzi, fapt care ar fi justificat numărul foarte mare de sancțiuni care s-au dat, în toată țara, pentru încălcarea nosmelor impuse de Ordonanțele Militare.
„Nu vom avea normă de amenzi, dar vom sancționa toate abaterile pe care le vom constata”, a anunțat Bogdan Ghebaur.
5162 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
50 de persoane infectate cu coronavirus au fost raportate astăzi în Dâmbovița

La nivelul județului Dâmbovița, polițiștii continuă să acționeze integrat, cu efective mărite, împreună cu celelalte...