Timpuri interesante! – Pr. Dr. Marian Puiescu

Timpuri interesante!

Trăim vremuri interesante, cu schimbări rapide și uimitoare, în care tot ce dă Chronos, dacă știi să vezi fanta temporală în legătură ei interioară cu spațiul, poți accesa kairosul care te face protagonist al mântuirii. Pe puntea de cristal a clipei, ce poartă ceva din frumusețea popasului dinainte de urcarea în barca lui Caron, putem vedea, fragmentar ca-ntr-un fractaliu, măreția lumii în înfruntare cu înfatuarea ambițiilor unora de a schimba mereu ceva.
De ceva vreme, tot se vorbește de schimbarea ordinii mondiale, de o nouă ordine și de transformări fundamentale și iremediabile, mai tragice parcă decât moartea. Teologi și filozofi, politicieni și conspiraționiști, oameni de bine și tot mai bine chiar, cu toții cred c-au prins ceva din subteranele lumii și ne explică, cu eruduție cum forțe de tot felul conduc lumea, cu o puterea aproape echivalentă cu cea a Providenței. Calcule și prevestiri, aprecieri și explicații, toate vin să ne explice, cât mai clar, cu superioritatea aceea a teologului sau filozofului cuantic, că o forță sau forțe oculte ne conduc și încă spre piețe, că lumea nu mai are nicio șansă și gata trăim timpurile finale!
Texte multe și elaborate pentru a speria cât mai mult, mai ales oamenii cu lecturi sărace și insuficiente, dar mai ales, cu credință insuficiență și slabă!
Eu știu, din primul catehism citit, că lumea este condusa negreșit, sigur și mereu de către Dumnezeu! Nimeni și nimic nu i se poate substitui, cu voie sau fără, cu străduințe și strategii de tot felul, niciodată, nicăieri! El este Singurul Mare Suveran al istoriei, Unicul care-i direcționează sensul.
Niciun om sau organizației nu poate conduce lumea aceasta atât de complexă. Și dacă ar reuși, ar fi o mare realizare! Gândiți-vă cât de greu este să conduci o familie sau un oraș, dar o lume? Imposibil. Doritori, știu, există, dar să lăsăm oamenii să spere, să viseze, ce toate visele sunt realizabile? Unde ar mai fi frumusețea visării?
Apoi, să nu uităm, noi creștinii așteptăm A Doua Venire a lui Hristos de la Înălțare încoace! Ea este speranța și credință noastră!
Da, Noua Ordine Mondială! Păi, venirea lui Dumnezeu în lume, prin Întrupare, a adus Singura Nouă Ordine Mondială a lumii, pentru totdeauna! Restul, numai încercări, iluzii și vise!
Cât despre organizațiile oculte, exceptând-le pe cele din filmele hollywoodiene, cele cu dorințe de lumină au, cred, destui credincioși, cât într-o Biserică! Nu, nu fiți uimiți, pentru că ei cred, la fel ca noi, într-un Creator care a făcut totul cu înțelepciune. Și e normal să fie așa, fiindcă nu sunt ei urmașii marilor constructori de catedrale? Nu sunt ei aceia care cred în simetrie, înțelepciune, loialitate și încredere? Să nu acuzăm cpe cei despre care nu știm, să nu găsim țapi ispășitori, aiurea, pentru toate relele lumii! Să nu uităm că vom contribui la lărgirea binelui în lume, pe măsură ce ne lumină sufletele și devenim noi, fiecare în parte mai buni. Noua Ordine Mondială a început cu Moise, care a adus revoluția monoteistă în lume și s-a desăvârșit prin Hristos, care Dumnezeu Adevărat și Om adevărat, care pe Cruce a răstignit tot răul lumii!
Fiecare din noi trebuie să fim misionari și ziditori ai noii civilizații a iubirii, adusă în lume de Hristos, având conștiință că numai și numai Dumnezeu este Cel ce conduce lumea, care are un sens și o direcție, de la început, prin nesfârșite începuturi către veșnicie.
În rest, poveștile cu cei ce vor să ne stăpânească din umbră, să le lăsăm celor care știu totul, necunoscând nimic, dar întunecă speranța multora cu neștiința și întunericul din ei. Credință, educație, cultură și speranța lă, de la Dumnezeu pentru noi! Atât și nimic altceva!

Pr. Dr. Marian Puiescu, Consilier Cultural și Comunicații Media al Arhiepiscopiei Târgoviștei

 

4908 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
Primarul de la Nucet acuză PNL că își însușește proiectele actualei administrații

DE CE TREBUIE SA MINTA? II OBLIGA CINEVA? Doamna primar al comunei Nucet, Luisa Bărboiu,...