You are currently viewing Georgeta Gogeanu: Școala CORESI este pregătită și își așteaptă elevii

Georgeta Gogeanu: Școala CORESI este pregătită și își așteaptă elevii

De mâine, copiii se întorc la școală,  e adevărat că doar o parte dintre ei, anume elevii din clasele terminale care vor susține examene de Evaluare Națională sau Bacalaureat. Despre cât de pregătite sunt școlile să îi primească, în contextul actualei crize sanitare, despre cum se vor desfășura orele de pregătire am stat de vorbă cu doamna director Georgeta Gogeanu de la Școala Coresi, din Târgoviște, una dintre unitățile de învățământ de elită ale municipiului. 

,,Ritmul vieții noastre a încetinit pentru o perioadă. O situație nouă a creat un amalgam de sentimente în sufletele tuturor. Am fost surprinși cum viața noastră se poate schimba într-o clipă, cum rutinele zilnice care erau esența existenței noastre și-au pierdut din relevanță. Și totuși, nu ne-am pierdut încrederea. Am simțit, ca și colegii mei, că putem reedita povestea domnului Trandafir. Și toți am spus: DA. Ne pasă! Copiii noștri merită orice efort, copiii noștri merită să simtă că sunt parte din sufletele noastre de dascăli, că se pot baza pe noi, că le putem transmite învățătură, dar și emoție, iubire, grijă pentru mintea și sufletul lor.
După două luni și jumătate de activitate online, cu provocări dintre cele mai diverse, acum îi așteptăm la școală. E drept, nu pe toți. Porțile sunt deschise celor care în curând vor demonstra că sunt gata pentru o altă etapă din viața lor, elevilor claselor a VIII-a.”, ne-a mărturisit doamna Georgeta Gogeanu, director și cadru didactic la Școala Coresi.

În condițiile actuale, sunt de înțeles îngrijorările părinților cu privire la întoarcerea copiilor la școală, la modul în care unitatea de învățământ este adaptată și pregătită să răspundă nevoii de siguranță și protecție, de prevenire a unei eventuale infectări cu coronavirus. La școala Coresi, doamna director ne asigură că toate procedurile au fost atent gândite pentru siguranța elevilor: 

,,Școala Gimnazială ”CORESI” este pregătită să își deschidă porțile. Astfel, au fost luate toate măsurile care să le asigure siguranța că vor fi protejați din punct de vedere sanitar, atât pe parcursul activităților de pregătire, cât și în momentul susținerii examenelor.
Pentru a ne asigura că sănătatea fiecărui elev și profesor este apărată, am realizat dezinfecția cu firmă specializată în toată unitatea de învățământ, precum și dezinfectarea cu substanțe biocide de către personalul angajat al școlii.
Pentru cei 25 de elevi care au optat pentru pregătirea examenelor naționale în școală, accesul în perimetrul școlar este permis prin intrarea din Bulevardul I. C. Brătianu. Parcursul prin curtea școlii pană la intrarea în unitatea de învățământ, se va realiza pe trasee delimitate și semnalizate, respectând normele de distanțare fizică. La intrare au fost plasate covorașe cu dezinfectant, iar dispenserele cu dezinfectant pentru mâini sunt amplasate la intrarea în școală, pe holuri, în săli de clasă și grupuri sanitare.
Elevii vor fi întâmpinați de cadre didactice și personal medical. După realizarea triajului epidemiologic aceștia vor primi măști de protecție și vor pătrunde în sălile de clasă însoțiti de profesori. Masca de protecție se va purta atât de către profesori, cât și de către elevi pe toată durata activităților și își vor igieniza regulat mâinile cu substanțe dezinfectante, puse la dispoziție în fiecare sală de clasă.
Pentru respectarea măsurilor de distanțare socială, amplasarea mobilierului în sălile de clasă a fost reconfigurată. Într-o clasă va fi permis accesul unui număr de maximum 10 elevi cu o distanță de cel puțin 2 m între bănci.
La începutul activității, cadrul didactic prezintă regulile care trebuie respectate pentru a asigura protecția elevilor, reguli care sunt afișate și în sala de curs, pe holuri, în grupurile sanitare.”

În perioada pregătirilor pentru examenele naționale, accesul elevilor se va face decalat, la intervale de 20 de minute, în două serii și se va desfășura conform unui program stabilit, în sesiuni de 2 ore cu o pauză de 10 minute.
La părăsirea perimetrului școlar, elevii vor fi însoțiți de cadrul didactic care îi va îndruma spre ieșirea repartizată. La finalizarea activității zilnice, sub îndrumarea cadrului didactic elevii vor îndepărta măștile de protecție folosite, le vor depozita în containere special amenajate, își vor dezinfecta măinile și vor primi o altă mască pentru deplasarea spre domiciliu.

 

După terminarea cursurilor, unitatea de învățământ va fi din nou dezinfectată și igienizată pentru următoarea zi.
Pentru că educația copiilor este investiția noastră, a tuturor, în viitor, aceeași grijă oferim și celor mai mulți dintre elevii noștri care au optat pentru continuarea pregătirii în mediul online. Aceștia au posibilitatea de a participa la sesiuni de pregătire zilnică atât la limba și literatura romănă, cât și matematică.

 

Nicio activitate nu se poate bucura de succes fără sprijin, fără colaborare, fără echipă, iar noi am avut aproape în toată această perioadă elevii, părinții, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și Primăria Municipiului Târgoviște.
Cu speranța că vom putea în curând să reluăm cursul firesc al vieții noastre, asigur atât elevii, cât și părinții acestora de toată grija pentru sănătatea și educația oferită și urez tuturor să se bucure de reușită la examene!”

Așadar,  dragi copii și părinți mergeți cu încredere din nou la școală,  țineți cont de regulile pe care deja le cunoașteți și care, așa cum a spus și doamna director, vor fi reamintite de cadrele didactice și totul va fi bine.