You are currently viewing Conducerea CJD, vizită de lucru în mai multe zone ale județului

Conducerea CJD, vizită de lucru în mai multe zone ale județului

COMUNICAT DE PRESĂ
Conducerea CJD, vizită de lucru în mai multe zone ale județului

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița (CJD), Alexandru Oprea, a continuat astăzi, 5 iunie a.c., alături de vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole, dar și de directorul Direcției Generale de Infrastructură Locală, Vasile Dinu, seria vizitelor de lucru la obiectivele de investiții din mai multe zone ale județului.
Prima oprire a fost în localitatea Cornești, la obiectivul de investiții „Pod pe DJ 711E, la km 3+680, peste râul Ialomiţa, la Ibrianu”, proiect derulat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), în valoare totală de 10.905.760,72 lei. Investiția presupune atât construirea unui pod nou și demolarea ulterioară a podului vechi, cât și lucrări conexe acestui obiectiv, precum realizarea de apărări de mal și a unui sistem rutier de rampe pentru accesul pe pod. Lucrările au debutat luna trecută. Primarul comunei Cornești, Vasile Șerban, care s-a alăturat conducerii instituției în vizita de pe șantier, s-a declarat mulțumit de ritmul de lucru, apreciind eforturile Consiliului Județean Dâmbovița de modernizare a acestui obiectiv.
În comuna Odobești, a fost vizitat un proiect derulat prin PNDL, respectiv „Pod peste Sabar, pe DJ 401A”, în valoare totală de 3.928.445,18 lei, investiția presupunând realizarea unui pod nou, de 21 m, ale cărui lucrări au fost inițiate luna trecută. În aceeași zonă, conducerea CJD a mers, alături de primarul comunei, Nicolae Alecu, și la un obiectiv de investiții derulat de consiliul județean în asociere cu UAT Odobești, care presupune modernizarea drumurilor locale pe o lungime de 2,185 km, lucrările fiind în desfășurare. Tot în comuna Odobești, președintele Alexandru Oprea și vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole au vizitat și dispensarul medical ce se reabilitează și dotează în localitate, acesta fiind finanțat tot în cadrul PNDL, cu o valoare a investiției de 1.305.760 lei.
Deplasarea în teritoriu a conducerii CJD a continuat în localitățile Cobia și Dragomirești, la două obiective de investiții cuprinse în lotul II al celei de-a doua etape a proiectului de covoare asfaltice derulat de Consiliul Județean Dâmbovița din bugetul propriu, care presupun, în total, asfaltarea a 41,673 km de drumuri județene, din care lotul II – 19,725 km. Cele două obiective amintite sunt:
– covor bituminos pe DJ 702E Făgetu – Mănăstirea Cobia – Frasin Vale – 5 km (2.052.158,82 lei)
– covor bituminos pe DJ 702D Dragomirești – 3,19 km (1.279.914,88 lei)
Contractele de finanțare au fost încheiate la sfârșitul lunii aprilie a.c., iar lucrările au început în luna mai a anului în curs.
La Cobia, vizita a continuat și la un obiectiv de investiții cuprins în programul de reparații și întreținere a drumurilor județene și finanțat din bugetul propriu al CJD, respectiv „Covor bituminos pe DJ 702E Mislea – Ungureni”. Lucrările, în valoare de 2.439.935,00 lei, vizează asfaltarea a 5 km de drum și sunt executate de SC LDP Dâmbovița SA, societate aflată în subordinea consiliului județean.
La Cobia și Dragomirești, conducerea CJD s-a întâlnit și cu primarii celor două UAT-uri, Marin Manda (Cobia) și Dragoș Vlădulescu (Dragomirești), alături de care au fost vizitate obiectivele mai sus-amintite.
Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița