ULTIMA ORĂ: Prima scumpire a carburanților de la declanșarea crizei coronavirusului

OMV Petrom a efectuat prima scumpire a carburanților de la declanșarea crizei coronavirusului, majorând prețul benzinei cu 3 bani/l, în urma aprecierii record a petrolului pe piețele internaționale în luna mai, cu 88%, în cazul WTI, și cu 38%, în cazul țițeiului Brent.

Scumpirea de 3 bani/l este una medie pe stațiile companiei, variind de la stație la stație. În zonele cu concurență mai ridicată, majorarea de preț este de obicei mai temperată.

De exemplu, dacă la cea mai ieftină stație Petrom din București, cea de pe Șoseaua Alexandriei, la începutul acestei săptămâni, prețul benzinei era de 4,18 lei, vineri benzina costa 4,2 lei/l.

În urma scumpirii cu doar 2 bani/l (mai puțin decât media de 3 bani), benzinăria Petrom nu mai este cea mai ieftină din zonă, la benzinăriile Lukoil prețul benzinei fiind identic (4,2 lei/l), în timp ce cele ale motorinei sunt mai scăzute cu 4 bani/l decât cele ale Petrom (4,42 lei/l).

Și în Bacău, unul dintre orașele cu cei mai ieftini carburanți, Petrom practică, în urma scumpirii, un preț de 4,15 lei/l la benzină (prețul de la începutul săptămânii era de 4,13 lei/l) și unul de 4,38 lei/l la motorină. Lukoil este și în acea zonă mai prietenoasă cu șoferii, litrul de benzină fiind identic, iar cel de motorină cu un ban mai ieftin decât cel al Petrom.

 

 

5162 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
50 de persoane infectate cu coronavirus au fost raportate astăzi în Dâmbovița

La nivelul județului Dâmbovița, polițiștii continuă să acționeze integrat, cu efective mărite, împreună cu celelalte...