You are currently viewing Ciolacu propune guvernului să dea OUG pentru impozitarea pensiilor speciale ca să aibă bani pentru alocații

Ciolacu propune guvernului să dea OUG pentru impozitarea pensiilor speciale ca să aibă bani pentru alocații

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, i-a propus luni seară guvernului Orban să dea OUG pentru impozitarea pensiilor speciale și a promis că partidul său nu va ataca ordonanța la Curtea Constituțională, doar pentru a face rost de bani pentru dublarea alocațiilor.

Dacă nu au bani să dubleze alocaţiile, eu îl invit din nou pe domnul Orban: mâine dimineaţă să facă şedinţă de guvern şi să impoziteze toate pensiile speciale şi atunci o să facă rost de bani pentru dublarea alocaţiilor. Cred că e cea mai rapidă metodă. Eu îi garantez că PSD nu va ataca această ordonanţă la CCR”, a afirmat Ciolacu, la B1 TV, preluat de Agerpres.

Inițiativa aparține, de fapt, PNL care le-a cerut social-democraților să voteze urgent impozitarea pensiilor speciale pentru a se găsi resursa financiară pentru dublarea alocațiilor și majorarea pensiilor de la 1 septembrie.

Parlamentarii PNL au spus că guvernul Orban ar putea să își angajeze răspunderea în Parlament pentru impozitarea pensiilor speciale pentru a face rost de sumele necesare dublării alocațiilor pentru copii și majorării pensiilor de la 1 septembrie.

Majoritatea formată de PSD în Camera Deputaților a respins pe 3 iunie OUG care amâna dublarea alocațiilor pentru 1 august.

Dacă alocațiile pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani vor fi dublate la 300 de lei, presiunea pe bugetul de stat va fi de peste 3 miliarde de lei în acest an.