You are currently viewing CINCI DESTINAȚII  DE WEEKEND FASCINANTE DIN ROMÂNIA

CINCI DESTINAȚII DE WEEKEND FASCINANTE DIN ROMÂNIA

Nimic nu se compară cu o evadare din cotidian, câteva zile în care să îți încarci bateriile, să te relaxezi, să fii împreună cu prietenii și să uiți de stresul zilnic.

După această perioadă de restricții, în care am stat izolați,  mulți vor alege să petreacă vacanța în țară, posibilitățile de relaxare și distracție fiind destul de vaste și generoase în peisaje, servicii și aventuri.

1. Valea Doftanei

Un colț de paradis amplasat într-un cadru pitoresc, situat în partea nordică a județului Prahova, între văile Prahova și Teleajen, unde vă recomand să mergeți și să vă bucurați de un weekend deosebit. O atracție importantă a zonei o reprezintă Lacul Paltinu, un loc potrivit pentru un grătar sau un picnic. În afara drumețiilor făcute pe jos, vă puteți bucura de o plimbare cu bicicleta pe traseul pentru biciclete pe ruta Valea Doftanei-Cornu-Câmpina sau un traseu de echitație până  în Posada.

2. Comana

Un loc de vis aflat la doar 30 de km de București, spre Giurgiu. Aici puteți vizita Mănăstirea Comana, situată în comuna cu același nume, ctitoria lui Vald Țepeș, din anul 1461. De asemenea, Parcul Natural Comana, cea mai mare arie protejată din Câmpia Română, Balta Comana, cea de-a treia zonă umedă din România și a doua ca biodiversitate după Delta Dunării. Mai mult decât  atât, vă puteți bucura de o super distracție în Parcul de aventură Comana.

Tot la Comana se afla si Moara de Hârtie din Satul meșteșugurilor, concepută ca un atelier-muzeu care păstrează și transmite mai departe tradiții manufacturiere românești și universale.

3. Canionul Moldoveanu

Dacă vrei să explorezi necunoscutul și să ai parte de oexperiență de neuitat, Canionul Moldoveanu se numară printre cele mai deosebite destinații de weekend, din Romania. În Munții Făgărașului se află acest loc mai puțin cunoscut în rândul turiștilor români, o formațiune  spectaculoasă, compusă din calcare și dolomite. Pentru a parcurge întreaga zonă nu aveți nevoie de mai mult de o zi, două, însă va fi o experiență unică și nu vă veți plictisi nicio clipă.

4. Platoul carstic Lumea Pierdută

Acest platou era cândva imaginea vie a naturii, de o sălbăticie de neimaginat, o lume străveche și uitată, de aici provenind și numele său. Este locul ideal în care te poți retrage mai aproape de natură și poți contempla frumusețea descrisă de vegetația bogată și galeriile subterane. Platoul carstic Lumea Pierduta se află în zona turistică Padiș, în Munții Apuseni și este o rezervație  naturală de tip mixt, cu osuprafață de 39 ha. Fenomenul carstic reprezentat aici este cel mai impresionant din România și ascunde în subteran osuprafață imensă de galerii active. Lumea Pierdută poate fi accesată prin două avene unice în patrimoniul carstic românesc, reprezentând porți de intrare în subteran, mai exact Avenul Gemanata si Avenul Negru. Traseul pornește din Padiș, dar se poate ajunge și din Glăvoi, urmărind, după cum am mai precizat, marcajul cu cruce galbenă, acesta fiind foarte bine semnalat. La pas, traseul durează aproximativ trei ore la dus și încă trei la întoarcere. Dificultatea traseului este medie, este potrivit și pentru începători și necesită un echipament de bază, adecvat drumețiilor prin pădure.

5. Viscri, județul Brașov

Ajungi în Viscri după un drum neasfaltat de vreo 20 de minute cu mașina, în care n-o să poți să-ți iei privirea de pe fereastră. Dacă te prinde lăsatul soarelui aici, vei vedea câteva cete de vaci ce se întorc agale spre casă, oprindu-se însă la fântâna satului pentru a-și astâmpăra setea. Și n-o să-ți vină să crezi că nu e o poveste de-a lui Creangă, ci că e vacanța ta. O să te surprinzi făcând involuntar cu mâna localnicilor care stau la taifas pe băncuța din fața casei, care te privesc curios. Nu te va mai mira cu nimic faptul că Prințul Charles s-a îndrăgostit până peste cap de această așezare săsească, că și-a cumpărat o proprietate aici și că nu a contenit cu laudele pentru acest sătuc transilvănean.

Dar cum a reușit acest loc conservat în medievalitate să-și păstreze autenticitatea pură în ciuda cruzimii timpului? Printr-un așa numit „contract social”, fiecare localnic a promis să conserve identitatea satului și să nu aducă nicio modificare mediului, locuințelor sau drumurilor în absența aprobării generale.

Ca să simți locul petrece acolo câteva nopți, dormi în casele localnicilor, gustă din mâncarea tradițională și întinde-te la vorbă cu cei de prin partea locului. Sunt toate niște experiențe pentru care îți vei mulțumi.