You are currently viewing Pensiile speciale mai mari de 7000 lei, impozitate cu 85%. Coloneii, generalii și magistrații printre cei mai afectați

Pensiile speciale mai mari de 7000 lei, impozitate cu 85%. Coloneii, generalii și magistrații printre cei mai afectați

Parlamentarii au votat astăzi, cu doar un vot împotrivă, impozitarea pensiilor speciale, inclusiv cele ale militarilor și polițiștilor. După promulgarea legii, cei care au pensii speciale între 2000 și 7000 lei vor fi impozitați cu 10%, iar cei care au pensie mai mare de 7000 vor fi impozitați cu 85%.

Camera Deputaților, în calitate de for decizional, a votat astăzi impozitarea tuturor pensiilor speciale cu până la 85%, așa cum anunțase încă de dimineață Marcel Ciolacu.

Au fost 307 voturi pentru și un vot împotrivă. Conform actului normativ, pensiile speciale, inclusiv pensiile militarilor și ale magistraților, vor fi impozitate cu 85% dacă sunt mai mari de 7.000 de lei și cu 10% cele cuprinse între 2.000 și 7.000 de lei.

Legea va merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depășesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament inițiat și susținut de PNL și PSD. În mod similar vom acționa și mâine în ceea ce privește pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât să fie îndepărtatată orice inechitate socială între pensionari”, a anunțat liderul deputaților PNL, Florin Roman, într-un comunicat de presă.

Autor: C.I.