You are currently viewing Ce se întâmplă cu gazele, după 1 iulie, dacă nu semnați niciun contract?

Ce se întâmplă cu gazele, după 1 iulie, dacă nu semnați niciun contract?

De la data de 1 iulie 2020 se liberalizează piața de gaze pentru consumatorii casnici, și, până la această dată, trebuie semnat un contract nou, de piață concurențială, fie cu același furnizor, fie cu unul nou. Întrebarea este ce se întâmplă dacă nu faceți acest lucru?

Dacă până la 1 iulie nu acceptați noua ofertă trimisă de furnizorul actual al dvs. (preponderent E.On și Engie) și nu veți avea un nou contract de furnizare de gaze, trebuie să știți că alimentarea cu gaze nu se oprește. Veți continua să primiți gaze naturale de la actualul dvs. furnizor, la prețurile din ultima ofertă pe care v-a trimis-o și pe care nu ați acceptat-o. Pentru clienții Engie, acest preț este de 125 de lei/MWh de gaz, preț final de furnizare, fără TVA, identic cu actualul preț reglementat, la care plătiți acum gazul, iar pentru clienții E.On este de 134 de lei, cu circa 2 lei sub actualul preț reglementat. Prețurile sunt valabile pentru următorul an.

În orice caz,  în acest timp trebuie să căutați un furnizor cu care să semnați contractul, iar furnizorul poate fi cel pe care îl aveți sau altul, pentru că schimbarea lui nu costă nimic. Acest lucru îl puteți face până la 1 iulie, sau după această dată, dar nu mai târziu de 30 iunie 2021, deci aveți un an la dispoziție pentru semnarea unui nou contract. După data de 1 iulie 2021, dacă nu aveți niciun contract semnat, nu mai primiți gaz.

 

Autor: C.I.