MINISTRUL SĂNĂTĂȚII ATRAGE ATENȚIA: ÎN CONTEXTUL PANDEMIEI, SUNTEM ÎNTR-UN MOMENT DE TRANSMITERE COMUNITARĂ ACCENTUATĂ!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat duminică seară la Antena 3 că a apărut o „relaxare prost înțeleasă”:

De două săptămâni și jumătate suntem într-o creștere de cazuri. Dacă la început a fost o creștere timidă, în ultimele zile am avut și creșteri peste 300-400. Suntem într-un moment de transmitere comunitară accentuată. Au fost momente în serile trecute unde am transferat pacienți din Ploiești la București.

Suntem într-un moment în care gestionăm trei etape de relaxare, weekenduri prelungite și o respectare parțială a măsurilor de distanțare socială. În acest context, avem această creștere a cazurilor. Avem anchete în desfășurare în toată țara.

Suntem într-un moment în care putem gestiona acest număr de cazuri crescute, dar suntem într-un moment în care facem un apel la populația României: Haideți să respectăm regulile de igienă și distanțare socială.

Cred că această relaxare prost înțeleasă, încurajată de pe margine într-un scop politic nu va duce decât la a forța un sistem medical

Pentru a ajunge la valul doi, haideți să terminăm valul unu. În contextul în care pe o pantă descendentă intervine o relaxare toatală și o încurajare politică spre această relaxare și nerespectare cred că avem un prim val prelungit, pe care trebuie să îl gestionăm pentru moment.

Avem un statut economic care a suferit în acest val. Trebuie să ne remediem economic și abia din toamnă să ne gândim politic. Sunt unii care nici nu au așteptat să termine partea medicală și deja au început politic.

Nu cred că este corect față de un corp medical care s-a expus, care s-a infectat, care a avut și decese tocmai pentru a ajunge la a-și respecta meseria. Cred că de la partea politică se trage problema. Aș fi vrut să îi văd atunci în martie.

Alegătorii au stat în casă două luni, au respectat în 30 de ani, pentru prima dată, să aibă o restricție. Să îi respectăm pe ei și să le redăm o viață normală. Politica să vină mai târziu! a mai subliniat ministrul sănătății,  Nelu Tătaru.

 

Sursa: www.stiripesurse.ro

5267 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
Corneliu Ștefan: Noi proiecte de dezvoltare a comunei Iedera

Iedera face parte din rândul comunelor dâmboviţene în care, datorită proiectelor implementate de echipa #PSD...