ATENȚIE LA RESPECTAREA SIGURANȚEI RUTIERE! ACTIVITATEA POLIȚIEI DÂMBOVIȚENE ÎN PERIOADA 27-28 IUNIE 2020

În perioada 27-28 iunie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au fost la datorie și au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

Au fost organizate 6 acțiuni punctuale și s-a intervenit la 201 evenimente, dintre care 174 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Au fost sesizate 42 de infracțiuni, dintre care 29 contra persoanei, iar pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 529 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 216.685 de lei.

De asemenea, pentru încălcarea normelor rutiere, polițiștii au reținut 38 de permise de conducere și au retras 18 certificate de înmatriculare.

Exemple:

Ieri, 28 iunie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă limita legală de viteză, cât și pentru reducerea gradului de victimizare prin accidentele de circulație.

În urma activităților din teren, polițiștii au aplicat 95 de sancțiuni contravenționale, dintre care 79 pentru exces de viteză, și au reținut 24 permise de conducere, 22 dintre acestea pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de km/h.

De asemenea, în cursul nopții de 27 spre 28 iunie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu reprezentanți ai Registrului Auto Român Dâmbovița, au acționat pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor și motocicletelor, cât și pentru reducerea riscului rutier.

Astfel, au fost verificate 61 de autovehicule si 5 motociclete, iar pentru neregulile descoperite, au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale in valoare de 18.745 de lei.

Din totalul sancțiunilor, 14 au fost aplicate pentru defecțiunile tehnice constatate, iar alte 3 pentru modificările neomologate aduse autovehiculelor.

Totodată, ca măsură complementară, polițiștii au retras 9 certificate de înmatriculare.

 

INSPECTORATUL JUDEȚEAN DE POLIȚIE DÂMBOVIȚA

5267 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
Corneliu Ștefan: Noi proiecte de dezvoltare a comunei Iedera

Iedera face parte din rândul comunelor dâmboviţene în care, datorită proiectelor implementate de echipa #PSD...