Candidatul la Primăria Lungulețu, Ionuț Lăscaie (PSD), prezintă proiecte ambițioase și soluții pentru concetățenii săi

În cadrul conferinței de presă susținută astăzi, Ionuț Lăscaie, președintele PSD al comunei Lungulețu, a motivat candidatura sa de primar la următoarele alegeri, având următoarele argumente: „printre prioritățile pe care vreau să le întreprind în comuna Lungulețu, aș dori în mod expres să realziez extinderea rețelei de gaze, (…) pentru că nu este în regulă ca unii locuitori să beneficieze de rețeaua de gaze și alții nu. S-a făcut ce s-a putut, dar voi dori să extind rețeaua de gaze până la ultima casă. Al doilea lucru va fi realizarea și finalizarea rețelei de canalizare, este nevoie foarte mare de acest proiect și cu siguranță îl voi întreprinde.”
Fiind o localitate agrigolă, comuna Lungulețu necesită dotarea cu un sistem de irigații performant și eficient din punct de vedere economic, cu stație de pompare și hidrant, precum a fost realizat cel de la Odobești, astfel încât costurile agricultorilor pentru combustibil să scadă.
Pentru salvarea agriculturii, candidatul PSD la funcția de primar are și o soluție: „comuna Lungulețu are nevoie de un centru de colectare legume. Situația care se prezintă astăzi este una dezastruoasă, producătorii își vând produsul la un preț derizoriu. Pentru a produce un Kg de cartofi costă între 50 și 60 de bani și astăzi producătorii, care nu au nicio vina, vând cartoful la 30 de bani. Noi am făcut o cooperativă agricolă la nivel de comună compusă din 100 de membrii din localitate și am încheiat și parteneriate cu lanțurile de magazine. Centrul va oferi acest circuit integrat, prin care oamenii vor cultiva și cineva se va ocupa de vânzarea produsele lor.”
Despre educația din comuna Lungulețu, Ionuț Lăscaie are de spus următoarele: „mi-aș dori să creem un after school, pentru că acesta ar deservi foarte mult necesităților părinților, care nu au cu cine să-și lase copiii mici, pleacă de dimineață și se-ntroc noaptea de la muncă și atunci sigur că acești copii ar avea prilejul de a fi educați, de a fi consiliați și toate celelalte activități derulate de un after school.”
Alte obiective ale sale includ: constuirea unei noi primării, proiect deja pus în funcțiune de actualul primar, Ion Vlad, renovarea Căminului Cultural, care se află în procedură de licitație, amenajarea de platforme pentru gunoiul de grajd și înființarea unui departament de fonduri europene în cadrul primăriei.
Un alt proiect în viziunea lui Ionuț Lăscaie, care va fi depus curând la Ministerul Agriculturii, atât pentru comuna Lungulețu cât și pentru zonele înconjurătoare, îl reprezintă subvenția la cartoful timpuriu, așa cum s-a făcut Programul Tomata. Motivul acestei decizii este că: „nu este posibil ca producătorii să nu beneficieze de un sprijin, de o subvenție la cartoful timpuriu, dat fiind că este foarte costisitor. Nu este posibil să primească cel puțin 1000 de Euro pe hectar pentru toată munca depusă în producerea acestui cartof timpuriu, care în opinia mea este a doua pâine. (…) Pe toate domeniile se dau subvenții.”
Pe plan cultural, Lăscaie afirmă: „comuna Lungulețu deține în patrimoniu local, o bisericuță de la 1712, așa-zisă construcția marelui domnitor Constantin Brâncoveanu, care este monument istoric. În cadrul taberei de pictură de anul trecut am adus artiști locali și internaționali și am realizat câteva tablouri, care stau la loc de cinste în cadrul patrimoniului județean, și au fost minunați de acest edificiu, cu care ne mândrim. De asemena, în comuna Lungulețu se află unul dintre cei mai vechi mitropoliți, este vorba de Mitropolitul Dositei Filitti, după care a fost numită și cea mai importă stradă după Strada Principală, DN7. (…) Deja lucrăm la acest memoriu împreună cu autoritatea publică locală, împreună cu preoții din localitate pentru a demara acest proiect.”
O ultimă idee și un proiect de suflet al lui Ionuț Lăscaie este asfaltarea tuturor drumurilor de exploatare: „oamenii circulă foarte mult, iar în cazul în care vor veni 4 benzi în comuna Lungulețu, atunci drumul va fi despărțit, deoarece Lungulețu nu are foarte multe ieșiri, și atunci ne vom gândi la ceea ce înseamnă aceste exploatări agricole.”

AUTOR: Bogdan Preda

 

5266 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
Doi bărbați cercetați pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier

COMUNICAT DE PRESĂ Ieri, 15 iulie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe raza...