You are currently viewing Gabriela Firea: Din 4.600 de bucureșteni testați, doar 4 au coronavirus

Gabriela Firea: Din 4.600 de bucureșteni testați, doar 4 au coronavirus

Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, a comentat decizia de a amâna planul de relaxare anunțat pentru 1 iulie.
Din păcate, România înregistrează un record negativ, nu se testează persoane asimptomatice, pentru a se afla zonele de risc, pentru care s-ar putea păstra anumite măsuri restrictive, iar altele, care au foarte puține cazuri sau deloc rămân cu aceste restricții. Aș vrea să stiu cum și-a dat domnul ministru seama de această răspândire comunitară, dacă refuză să facă teste de anticorpi, ca sa vedem exact câți români au fost deja infectați și au trecut ușor prin boală ”, a spus Gabriela Firea.
Am văzut și eu această imensă gafă (raportarea de sâmbătă – nr) și eu spun ca nu este doar atat, ci s-a dorit sa fie speriata populatia, dar au revenit cand au vazut reactia promptă. Pana la urma, cetatenii Romaniei trebuie sa stie cu nume si prenume cine sunt acei oameni care iau aceste decizii la nivel national. In Bucuresti treaba este clara, testarea a fost blocata de ministerul Sanatatii, pentru a nu se putea compara rezultatele cu cele la nivel national. Din 11.000 de bucuresteni inscrisi in programul de testare cu PCR, au fost 4.600 de teste deja efectuate si din acestea doar 4 au fost pozitive.
Ministerul nu vrea sa recunoasca rolul primariei si faptul ca noi am salvat vieti, pentru ca noi am dotat cele 19 spitale, cand ei ziceau ca e doar o gripa. Si domnul Tataru se mai si victimiza, ca a fost carne de tun, ca a mers prin spitale. Eu stau numai pe teren, pot sa ma infectez oricand, dar eu nu ma ascund sub pat, sa-mi protejez sanatatea mea”, a adăugat primarul general.
Sursa: m.activenews.ro