Lituania reimpune cerința de auto-izolare pentru călătorii din România

Nu a trecut decat o saptamana de cand Estonia si Letonia au impus cerinta de auto-izolare pentru calatorii veniti din Romania ca, iata, cea de-a treia tara baltica reintroduce cerinta de auto-izolare pentru calatorii veniti din Romania – este vorba de Lituania. Masura se aplica de luni, 29 iunie si este valabila pentru saptamana urmatoare.

Daca Letonia si Estonia au drept criteriu de admisie fara auto-izolare numarul de 15 cazuri / suta de mii de locuitori in ultimele 14 zile, Lituania are mai multe „trepte” in vigoare. Conform legislatiei de urgenta lituaniene, calatorii care vin din tari care au intre 15 si 25 cazuri / mia de locuitori li se recomanda sa se auto-izoleze, in timp ce calatorii straini care vin din tari care au peste 25 cazuri / mia de locuitori li se interzice accesul pe teritoriul Republicii. Trebuie precizat ca cetatenii lituanieni pot intra in tara lor de oriunde ar veni, dar au obligatia de auto-izolare.

In noua lista publicata de Guvernul de la Vilnius, Romania se regaseste pe lista galbena alaturi de Bulgaria, Marea Britanie si Luxemburg sub mentiunea „izolarea este recomandanta”.

Sursa: Imperatortravel.ro

5266 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
Doi bărbați cercetați pentru săvârșirea unor infracțiuni la regimul rutier

COMUNICAT DE PRESĂ Ieri, 15 iulie, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au depistat pe raza...