Coronavirus Spital 538x332

Medic la ,,Victor Babeș”: E mai ușor să crezi în conspirații decât să te speli și să respecți regulile

,,Morţii sunt reali, pacienţii sunt reali. Virusul este real, iar sistemul nostru medical este fragil”, avertizează medicul Cristian Oancea, director medical al spitalului ”Victor Babeș” din Timișoara.

În opinia sa, „e mult mai ușor să adopti o cale mai ușoară decât să te protejezi și să te speli cu apă și săpun și să respecți distanța fizică. e mai ușor să crezi într-o teorie a conspirației decât să te protejezi și să te speli cu apă și săpun”, numai că acest comportament „se numește iresponsabilitate”, a spus medicul, într-un interviu acordat luni Digi 24.

Noi am avertizat. Cu cât vom fi mai responsabili cu atât vom depăși mai ușor acest al doilea vârf”.

Medicul a dat ca exemplu comportamentul românilor care merg pe Valea Prahovei și pe litoral, unde nimeni respectă regulile sanitare.

Și atunci la ce să ne așteptăm? Nu avem la ce să ne așteptăm bun”.

Medicul, care spune că nu va exista un vaccin prea curând și cu siguranță nu în acest an, spune că este greșită teza potrivit căreia virusul este fatal doar pentru cei cu comorbidități.

Toată lumea caută să dea dă vina pe comorbiditățile asociate acestei boli, dar am avut și pacienți tineri, fără comorbidități și au pierdut lupta cu această boală. Erau pacienți tineri, fără comorbidități grave. Căutăm explicații: lasă, că celălalt a avut comorbidități, dar să se știe că se poate întâmpla oricui. Îndemnăm la responsabilitate!”, a mai spus medicul Cristian Oancea.

Autor: C.I.

5267 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
Corneliu Ștefan: Noi proiecte de dezvoltare a comunei Iedera

Iedera face parte din rândul comunelor dâmboviţene în care, datorită proiectelor implementate de echipa #PSD...