You are currently viewing Primăria Târgoviște acordă facilități la plată a impozitului anual pe clădiri,  a taxei lunare pe clădiri, a taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice. Vezi dacă te încadrezi!

Primăria Târgoviște acordă facilități la plată a impozitului anual pe clădiri, a taxei lunare pe clădiri, a taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice. Vezi dacă te încadrezi!

Primăria municipiului Târgoviște acordă o serie de facilități fiscale privind impozitul anual pe clădiri, taxa lunară pe clădiri datorate pe perioada stării de urgență, scutirea de la plata taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice.

Consiliul local municipal a aprobat ieri, propunerea executivului primăriei, beneficiarii având timp să depună cereri de acordare a acestor reduceri, până la data de 15 septembrie 2020 inclusiv.

Hotărârea de reducere a impozitului anual pe clădiri, cu o cotă de 50%, pe perioada stării de urgență se aplică proprietarilor care și-au întrerupt total activitatea economică, în acord cu prevederile legale. Cei care dețin clădiri pe care le-au dat în folosință, trebuie să dovedească fie că au renunțat la cel puțin 50% din dreptul de chirie, fie cel puțin 50% din suprafața totală deținută nu a fost utilizată.

O altă facilitate o reprezintă scutirea la plata taxei pe clădiri,  pe durata stării de urgență, pentru concesionari, locatari, titularii dreptului de administrare sau folosință a clădirii,  care dovedesc că și-au întrerupt activitatea economică.

Aceeași dovadă este necesară și pentru cei care depun solicitări pentru a fi scutiți de la plata taxei pentru utilizarea temporară a locurilor publice.

De menționat că ieri, în cadrul ședinței de Consiliu Local,  consilierii PNL s-au abținut la vot pe acest proiect de hotărâre.

Autor: C.I.