You are currently viewing Contre între primarul municipiului Târgoviște și prefectul județului, pe tema scutirii de chirie a celor care au spații în Piața 1 Mai

Contre între primarul municipiului Târgoviște și prefectul județului, pe tema scutirii de chirie a celor care au spații în Piața 1 Mai

În cadrul conferinței de presă susținută astăzi la Școala Gimnazială ,,Mihai Viteazul”, Cristian Daniel Stan, primarul municipiului Târgoviște, a ținut să aducă la cunoștină o hotărâre importantă, luată ieri în cadrul Consiliului Local Târgoviște: „ieri a fost aprobat un set de facilități pentru companii, dar și pentru persoanele fizice. Este vorba de scutirea de impozit pe perioada pandiemiei pentru proprietarii clădirilor nerezidențiale, care fac obiectul unor activități economice sau care au fost concesionate/ închiriate cu o cotă de 50% pentru cele 2 luni de pandemie. Este cea mai mare cotă pe care prevederile legale au menționat-o și Administrația Locală Târgovișteană a aprobat-o.”

De asemenea, aici sunt incluse și taxa lunară pentru ocuparea locurilor publice și scutirea majorărilor de întârziere înregistrate la sfârșitul lunii martie, măsuri menite să vină în sprijinul mediului de afaceri.

Primarul a menționat că reprezentanții PNL în Consiliul Local nu au votat acest proiect de hotărâre,  în ciuda faptului că prezentaseră cu puțin timp în urmă ,,o propunere care relua dispozițiile legale”. Aceștia s-au abținut la vot pentru că au venit cu un amendament pe ceea ce înseamnă ,,taxa de autorizare„, amendament respins deoarece nu avea susținere legală în niciun act normativ.

Primarul municipiului Târgoviște a făcut trimitere inclusiv la punctul de vedere comunicat de Instituția Prefectului, cu privire la solicitarea Primăriei de a scuti de chirie, pe perioada stării de urgență, pe toți cei care au spații închiriate în Piața 1 Mai și care au avut activitatea suspendată, conform dispozițiilor legale.
Răspunsul prefectului Aurelian Popa a fost că nu se poate acorda scutire de plată, ci numai amânare la plată.

Consideră primarul Cristian Stan că ar fi trebuit ca ,,la nivel legislativ să se reglementeze această posibilitate, pentru că și aceștia au avut dificultăți deosebite„. Mai spune primarul că ,,de multe ori, intervenția legislativă pe ce înseamnă stare de urgență, de alertă, efecte Covid-19 a fost una echivocă, confuză, contradictorie, iar mesajul transmis a fost unul de dispreț când jumătate de Guvern,  bea, fuma în dispreț total față de ceea ce se întâmplă cu oamenii de rând…”

AUTOR: Miruna Lunescu