You are currently viewing Japonia a interzis utilizarea telefoanelor mobile în timpul mersului

Japonia a interzis utilizarea telefoanelor mobile în timpul mersului

Într-o localitate de la periferia orașului Yokohama a intrat în vigoare miercuri interdicția de a privi sau folosi telefonul mobil în timpul mersului, o premieră în Japonia, informează Digi24.

Conform unui studiu desfăşurat de autorităţi în ianuarie, în două zone din Yamato, în cadrul căruia au fost analizați aproximativ 6.000 de pietoni, circa 12% dintre ei îşi foloseau telefoanele mobile în timpul mersului. După analizarea acestui sondaj, proiectul de ordonanţă care stă la baza interdicţiei a fost înaintat conducerii oraşului, la 1 iunie.

În gara din Yamato au fost amplasate bannere cu mesaje pentru călători privind noua regulă ce trebuie respectată când se deplasează în parcurile din oraș și în zone publice.

O înregistrare îi anunța pe călătorii din gară : “Utilizarea smartphone-urilor în timpul mersului este interzisă. Vă rugăm să folosiţi smartphone-urile după ce vă opriţi”.

Interdicția adoptată de municipalitate nu prevede însă și sancțiuni pentru cei care nu o respectă. În schimb, autoritățile locale se bazează pe spiritul civic al cetățenilor și pe campaniile de informare pentru aplicarea noii reguli.

Sursa: Digi24