You are currently viewing METEO! CÂT DE CĂLDUROASĂ VA FI LUNA IULIE – VEZI AVERTIZĂRILE METEOROLOGILOR!

METEO! CÂT DE CĂLDUROASĂ VA FI LUNA IULIE – VEZI AVERTIZĂRILE METEOROLOGILOR!

Meteorologii au anunţat vineri cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni. În general, în sud-est va fi mai cald decât în mod normal, iar în vest şi nord-vest temperaturile vor fi mai coborâte decât normalul perioadei. Vor exista perioade cu excedent de ploi în anumite zone. Astfel, în săptămâna 6 – 13 iulie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în regiunile sud-estice, dar şi uşor mai coborâte în vest şi nord-vest, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

În săptămâna 13 – 20 iulie, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână în regiunile sud-estice, dar şi uşor mai coborâte în nord-vestul teritoriului, iar în rest temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

Săptămâna 20 – 27 iulie se va caracteriza prin temperaturi medii ale aerului uşor mai ridicate decât cele normale în regiunile sudice şi sud-estice, dar şi uşor mai coborâte în nord-vest, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

În săptămâna 27 iulie – 3 august, mediile valorilor termice se vor situa uşor peste cele specifice acestei perioade în sudul şi sud-estul ţării, iar în regiunile intracarpatice temperaturile medii vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

 

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie