You are currently viewing Președintele CJD Dâmbovița Alexandru Oprea răspunde acuzațiilor aduse de senatorul Adrian Țuțuianu!

Președintele CJD Dâmbovița Alexandru Oprea răspunde acuzațiilor aduse de senatorul Adrian Țuțuianu!

COMUNICAT DE PRESĂ

Observ cu tristețe că unele personaje nu se dezic nici în perioada grea pe care o traversăm din pricina unui virus ale cărui efecte sunt impredictibile și care provoacă suferințe pe multiple planuri.

Mă dezamăgește faptul că oameni a căror inteligență o respectam dau dovadă de atât de mult politicianism încât își trec logica pe plan secund și sunt orbi la orice argument concret. Mă așteptam ca acum, când lucrurile dau semne că se agravează, cât mai mulți politicieni să ni se alăture, să dea mesaje de conștientizare, să vină cu apeluri la populație, să pună umărul la controlarea acestei situații, nu să arunce cu noroi, fără ca măcar să aibă vreo acoperire pentru spusele lor sau vreo dovadă care să le susțină.

Să mă acuzi pe mine că nu am dispus testări ale personalului și beneficiarilor din sistemul de asistență socială – în condițiile în care Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița, care este răspunzătoare de testarea populației, nu este în subordinea instituției pe care o conduc (Consiliul Județean Dâmbovița) – este o dovadă de rea voință.

La fel calific și acuzațiile potrivit cărora Centrul de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Ţuicani, Moreni, s-ar afla sub coordonarea Consiliului Județean Dâmbovița, în condițiile în care domnul cu pricina a ocupat în trecut funcția pe care o dețin eu acum și ar fi trebuit să știe că acea instituție NU se află de fapt în subordinea noastră!

Consiliul Județean Dâmbovița a luat toate măsurile necesare pentru a pregăti unitățile medicale din subordine pentru un aflux crescut de pacienți, a alocat fonduri în vederea achiziționării de materiale, aparatură și echipamente medicale și a lansat apeluri, în mod repetat, pentru respectarea regulilor pe care situația medicală actuală le impune – practic a făcut tot ceea ce îi stă în putere din punct de vedere al atribuțiilor legale.

Insist cu faptul că acest virus pune în pericol atât sănătatea comunității noastre, dar și dezvoltarea economică a județului și viața așa cum o știam și, în consecință, solicit tuturor persoanelor publice, care fac comunicări în această perioadă, să tragă un semnal de alarmă și să folosească vizibilitatea de care se bucură pentru a ajuta autoritățile în demersurile lor, nu pentru a pune bețe în roate și a ne periclita credibilitatea.

Alexandru Oprea, Președintele Consiliului Județean Dâmbovița