You are currently viewing VEZI CE REGULI TREBUIE SĂ RESPECȚI DACĂ VREI SĂ MERGI ÎN CIPRU

VEZI CE REGULI TREBUIE SĂ RESPECȚI DACĂ VREI SĂ MERGI ÎN CIPRU

Pentru a putea călători în Republica Cipru, toți cetățenii români și străini, indiferent de vârstă, trebuie să prezinte obligatoriu un test de coronavirus negativ (în limba engleză), prelevat cu maxim 72 de ore înainte de plecare. Se admite doar testul PCR (exudat), nu cel de sânge (anticorpi).

Ministerul adjunct al Turismului a pus la dispoziția călătorilor portalul www.cyprusflightpass.gov.cy  pe care trebuie să se înregistreze fiecare persoană (inclusiv minorii). Pașii de urmat, cu 24 de ore înaintea călătoriei în Cipru: completarea electronică a unui chestionar COVID (Travel Card/CyprusFlightPass), introducerea datelor de zbor și introducerea rezultatului testului COVID și  unei declarații pe propria răspundere.

De asemenea, trebuie precizat scopul călătoriei, adresa în Cipru și furnizate date de contact personale CORECTE, precum și date de contact în caz de urgență. Odată aceste operațiuni încheiate este generată o autorizație de călătorie. Aceasta trebuie prezentată la îmbarcare/aterizare. NU se mai admit formularele completate de mână.

Din data de 13 iulie, autoritățile cipriote au decis aplicarea unei amenzi de 300 de euro tuturor pasagerilor care aterizează pe cele două aeroporturi (Larnaca și Pafos) fără să aibă asupra lor autorizația de călătorie completată corect (Cyprusflightpass).

Personalul din aeroport (ofițeri de poliție de la imigrări și alți oficiali din aeroport) au dreptul de a amenda pe loc pe oricine încalcă aceasta regulă. În plus, toți cei care vin fără autorizația de călătorie vor fi testați de coronavirus în aeroport, contra unui cost de 60 euro/test. Persoanele care dau declarații false cu privire la traseul călătoriei sunt pasibile de urmărire penală.

Autor: C.I.