You are currently viewing Militarii români din Afganistan sprijină Forțele de Securitate Afgane

Militarii români din Afganistan sprijină Forțele de Securitate Afgane

Plutonul ALPHA 1 comandat de sublocotenentul Ionuț Cosmin Zîrnovean este unul dintre plutoanele care execută patrule în Districtul Dand, în teatrul de operații din Afganistan, cu “Viperele Negre”. Planificarea în detaliu, pregătirea militarilor și coeziunea plutonului au fost doar câteva dintre detaliile care au contribuit la desfășurarea misiunilor fără incidente.

Districtul Dand reprezintă aria de operații pentru compania ALPHA în cadrul misiunilor de patrulare. Militarii cunosc în detaliu toate rutele, interacționează cu populația locală și sunt în strânsă colaborare cu Forțele de Securitate Afgane.
“În teatrul de operații din Afganistan executăm misiuni de patrulare care presupun curățarea rutelor, cercetarea tuturor punctelor obligatorii de trecere cât și a zonelor periculoase și asigurarea siguranței 360⁰ atât pe timpul deplasării cât și pe timpul staționării. Astfel asigurăm populația locală de prezența Forțelor de Coaliție și de sprijinul nostru în aria de operații. 

Cu Forțele de Securitate Afgane avem o colaborare destul de bună, sunt foarte receptivi la ceea ce le solicităm și pot spune că avem o relație bazată pe încredere. Toate acțiunile noastre conduc către o situație de securitate stabilă în zona în care ne desfășurăm misiunea.”– Slt. Ionuț Cosmin Zîrnovean, comandant pluton – Batalionul 21 de Protecția Forței “Viperele Negre”.

Foto: Plt. maj. Ion Marius Mălăiaș, Plt. maj. Vasile Găbrian, Frt. Gabriel Ioncică