Despre reușită, recunoștință și curajul de a merge mai departe – Pr. Prof. Alin Marian Pleșa

Despre reușită, recunoștință și curajul de a merge mai departe

Reușita ucenicului este cea mai mare bucurie a profesorului. Recunoștința lui, un exercițiu de normalitate pentru o generație mult prea blamată. Educația subliniază un act de o delicatețe deosebită. Construcția oricărui viitor nu este posibilă fără modelarea interioară a unor inimi care visează nesăbuit și sincer.
În seara aceasta am primit mulțumiri din partea unui fost elev, absolvent al Seminarului Teologic și proaspăt admis la Facultatea de Teologie din Târgoviște. El a fost, și sper că va rămâne, portavocea promoției lui, integralistă în ceea ce privește Bacalaureatul. Recunosc că m-a mișcat profund gestul lui și mi-a dat prilejul să reflectez, încă odată, la importanța unui profesor în viața învățăceilor lui. Fiecare generație are un loc aparte în sufletul meu pentru că am încercat să le transmit, dincolo de simple informații, curiozitatea și curajul de a se întreba mereu. Teologia este un domeniu extrem de vast. Un ocean pe valurile căruia navighezi spre nesfârșitul unui Orizont mereu aproape. A continua acest drum nu este la îndemâna oricui și cere un caracter puternic și o voință de fier. Preoția oferă șansa de a privi lumea și omul cu ochii Celui Care le-a creat. Insistența criminală cu care sunt huliți preoții alimentează și mai mult dorința de a spera că această Cale nu va fi abandonată de cei care sunt pregătiți să meargă până la capăt.
E nevoie de preoți mai mult ca oricând. De oameni cu vocație autentică, dornici de a schimba viețile celor obosiți și împovărați. Cei care numără de zor bisericile nu ar trebui să uite că, acolo, mulți s-au simțit acasă, întorși la Părintele Ceresc. De aceea, le urez succes din tot sufletul tuturor celor care au reușit astăzi! Sper să nu renunțe să creadă în binele din oameni, în posibilitatea lor de a-și înțelege rostul adevărat în această viață! E nevoie ca oamenii să nu renunțe la conștiința și la libertatea lor. Pentru aceasta, o mână de ucenici, mai vechi sau mai noi, au înțeles pe deplin cuvintele Cuvântului: „Îndrăzniți! Eu am biruit lumea!”

Pr.Alin Marian Pleșa,  profesor al Seminarului Teologic “Sfântul Ioan Gură de Aur “din Târgoviște 

5839 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
Pr. Vicar Eparhial Ionuț Ghibanu, mesaj dur pentru politicienii, autorităţile publice și șefii de deconcentrate care au lipsit de la sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon!

Părintele Vicar eparhial al Arhiepiscopiei Târgoviștei, Ionuț Ghibanu a trasmis, astăzi, un mesaj dur pentru...