Klaus Iohannis: Procedura de votare nu este mai periculoasă decât mersul la cumpărături

Klaus Iohannis: Procedura de votare nu este mai periculoasă decât mersul la cumpărături

Klaus Iohannis a anunțat că joi va avea o întâlnire cu Marcel Vela, ministrul de Interne, și cu Raed Arafat, șeful DSU.

Este un moment critic, iar măsurile sunt extrem de importante acum. Situația este extrem de gravă și trebuie să fim conștienți de necesitatea imperativă a ținerii sub control a epidemiei”, a mai declarat Iohannis.

Cu toate acestea, șeful statului consideră că, în acest moment, alegerile locale programate pentru data de 27 septembrie nu trebuie anulate, dar a spus că o decizie va fi anunțată la mijlocul lunii viitoare.

Președintele a precizat că procedura de votare nu este mai periculoasă decât mersul la cumpărături.

Cât privește creșterea pensiilor și a alocațiilor, pentru care PSD și coaliția sa din parlament pune presiune pe guvern și pe liberali, președintele a spus că „nu sunt bani pentru toate” dar, cu toate acestea, a rugat guvernul să vină cu propuneri de majorări pentru a vedea „cât ne permitem anul acesta.”

PNL a propus anul trecut dublarea alocațiilor, PSD a vrut să copieze măsura și a venit cu o altă dublare, care nu va fi posibilă de azi pe mâine. Dar toți ne dorim să devină posibilă, poate în etape, sau – cum spun cineva – pas cu pas. Primul pas va putea fi făcut destul de repede și așteptăm guvernul să vină cu un calcul”, a spus Klaus Iohannis.

La fel și despre pensii: e evident că o creștere de 40% nu este posibilă, pur și simplu nu sunt bani. Dar este rezonabil să ne gândim la o creștere a pensiilor. Nu putem lăsa pensionarii să plătească integral costul contracției economice. Dar și aici justa măsură e importantă. Vă spun clar: pensiile vor crește. Guvernul va calcula cu cât.”, a adăugat șeful statului.