Pe aeroporturile din Germania se testează toate persoanele care vin din țări cu risc crescut

Pe aeroportul Tegel din Berlin a început miercuri testarea pe scară largă a pasagerilor pentru depistarea coronavirusului, relatează Reuters. Măsura va fi aplicată de săptămâna viitoare, obligatoriu şi gratuit, pe toate aeroporturile din Germania, informează Agerpres.

Aeroporturi cum ar fi cel din Frankfurt, cel mai aglomerat din Germania, oferă teste de câteva săptămâni. Urmează însă testarea tuturor pasagerilor care sosesc din ţări considerate cu risc ridicat. 

Marţi, Lothar Wieler, preşedintele Institutului Robert Koch, a criticat indisciplina la aplicarea măsurilor de distanţare şi la purtarea măştilor – măsuri care pot încetini propagarea epidemiei, în lipsa unui vaccin. Miercuri, ministrul cercetării, Anja Karliczek, a avertizat că nu va fi disponibilă vaccinarea la scară mare până la jumătatea anului viitor.

Numărul de cazuri noi înregistrate zilnic în Germania aproape s-a dublat marţi, la 633, iar miercuri au fost semnalate încă 684. Totalul a depăşit 207.000, din care peste 9100 au dus la decese.

5838 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
VIDEO! VEZI CUM S-A SĂRBĂTORIT SFÂNTUL IERARH NIFON LA TÂRGOVIȘTE!

https://youtu.be/IpD77SsRdzI