Cotinescu

AURELIAN COTINESCU EXPLICĂ MOTIVUL ÎNTÂLNIRII DE LA UNIVERSITATEA VALAHIA

La conferința de presă de astăzi organizată de către PNL Târgoviște, Aurelian Cotinescu, președintele organizației a răspuns acuzațiilor aduse de către Daniel Cristian Stan, primarul municipiului Târgoviște, explicând circumstanțele întâlnirii de la Universitatea Valahia.
Aurelian Cotinescu argumentează că zona universității este exploatată insuficient, iar acest fapt este necesar când vine vorba de atragerea investitorilor.
„Datoria noastră, atunci când vom prelua administrația târgovișteană este să unim zona economică cu zona universitară și preuniversitară, astfel încât împreună să creem din această colaborare potențialul din care acest oraș să se dezvolte”, explică acesta.
Totodată, Aurelian Cotinescu spune că Administrația Locală beneficiază în mod real de pe urma Universității:
„Universitatea mai are nevoie de investiții destul de mici față de ce a făcut până acum, pentru a deveni completă. Are studenți care vin din afara orașului și care cheltuie în Târgoviște. De fapt, Administrația Locală Târgovișteană este cea care beneficiază real de pe urma acestei universități: taxe și impozite locale, bani cheltuiți de studenți, așa cum spuneam, care vin din afara orașului. Vă dau un exemplu simplu: trei studenți care intră în câmpul muncii și lucrează în zona de IT susțin un loc de muncă în servicii. Din păcate, studenții acestei universități, cei buni și foarte buni pleacă în alte orașe, acolo unde găsesc locuri de muncă bine plătite”.
Mai mult decât atât, președintele PNL Târgoviște susține că întâlnirea a avut loc cu scopul identificării anumitor probleme existente în cadrul universității, precizând totodată că potențialul este enorm.
„Am fost acolo ca să identificăm ce probleme au și cum putem noi, ca Administrație Locală să ne implicăm în problema universității și credeți-mă, potențialul este enorm. Universitatea arată foarte bine și reușește să atragă anul acesta mai mulți studenți decât anul trecut, în plină pandemie. A ajuns la un nivel de maturitate a întregului aparat profesoral. Ei sunt oameni bine pregătiți, care predau deja de foarte mulți ani și au creat, la rândul lor, studenți bine pregătiți”, spune Aurelian Cotinescu.
AUTOR: Miruna Lunescu

5840 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
11 AUGUST 2020, COVID-19 – VEZI SITUAȚIA DIN DÂMBOVIȚA

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, peste 300 de politiști din cadrul...