Moreni: Asistentă condamnată la patru ani de închisoare pentru că a eliberat certificate false de handicap

O asistentă medicală din Dâmbovița a fost condamnată la 4 ani de închisoare. Femeia a fost trimisă după gratii după ce ar fi eliberat certificate false de handicap pentru 3.000 de persoane. A păgubit astfel statul cu aproximativ 10 milioane de euro. La audieri, 100 oameni au mărturisit ca i-au dat bani sau alte bunuri asistentei, informează Realitatea PLUS. 

Fostul asistent social din localitatea Moreni a fost condamnat la patru ani de închisoare pentru luare de mită în formă continuată și abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată și continuată. Decizia este definitivă, și asta după ce, în primă instanță, Tribunalul Dâmbovița o condamnase la 3 ani cu suspendare.

Condamnarea a fost dată într-o anchetă privind eliberarea unor certificate de handicap necesare la pensionarea pe motive medicale. Astfel, un număr de 3030 de persoane s-au pensionat în perioada 1993-2007 în baza actelor emise de asistentul social, potrivit procurorilor DNA.

Paguba aduă statului român este de aproximativ 10.000 de euro, conform datelor din proces. Prin sentință, femeia a fost obligată să plătească acești bani, însă slabe șanse pentru recuperarea lor, și asta după ce magistrații au constatat că din relațiile  comunicate de către administrațiile financiare ale primăriilor Răzvat, Târgoviște, Moreni și Valea Lungă, rezultă că asistenta nu deține bunuri mobile sau imobile asupra cărora să se instituie măsura asiguratorie a sechestrului în vederea garantării acoperirii prejudiciului. Instanța a confiscat, totuși, suma de 7850 de lei, bani care au fost găsiți la perchezițiii, în 2007, în momentul începerii anchetei.

5840 More posts in ACTUAL category
Recommended for you
11 AUGUST 2020, COVID-19 – VEZI SITUAȚIA DIN DÂMBOVIȚA

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, peste 300 de politiști din cadrul...