Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc la termen

Alegerile prezidențiale din SUA vor avea loc la termen

Seful personalului Casei Albe, Mark Meadows, a declarat ca alegerile prezidentiale din SUA vor avea loc la termen, potrivit Agerpres. Pozitionarea oficialului vine dupa ce presedintele ceruse amanarea alegerilor din cauza posibilitatii ca votul prin corespondenta sa fie fraudat.

Duminica, in emisiunea ‘Face the Nation’ (In fata natiunii) de la televiziunea CBS, Meadows a declarat ca “vom avea alegeri pe 3 noiembrie si presedintele va castiga”.

Presedintele Statelor Unite, Donald Trump a vehiculat joi ideea amanarii alegerilor, din cauza epidemiei de coronavirus. El nu are insa dreptul legal de a lua o decizie in acest sens, iar democrati si republicani din Congresul SUA – caruia ii revine constitutional atributia de a stabili data scrutinului – s-au pronuntat imediat impotriva unei astfel de masuri.

Trump a incercat si sa submineze increderea in votul prin corespondenta, sustinand de mai multe ori ca pot avea loc fraude de mari proportii. Trump a prezentat si imagini video in care se observa ca procesul poate fi viciat. Meadows a preluat duminica tema, avertizand ca buletinele de vot trimise prin posta trebuie procesate corespunzator, insa fara a aduce vreo dovada de nereguli in trecut.

Foto: Facebook