RADU POPA (PSD) CERE DEMISIA MINISTRULUI EDUCAȚIEI, MONICA ANISIE, A CANDIDATULUI PNL LA CJD, SORIN ION ȘI A PREFECTULUI DE DÂMBOVIȚA, AURELIAN POPA

RADU POPA (PSD) CERE DEMISIA MINISTRULUI EDUCAȚIEI, MONICA ANISIE, A CANDIDATULUI PNL LA CJD, SORIN ION ȘI A PREFECTULUI DE DÂMBOVIȚA, AURELIAN POPA

Radu Popa, vicepreședinte PSD Dâmbovița, solicită demisia ministrului educației, Monica Anisie și a prefectului județului Dâmbovița, Popa Aurelian, în urma numeroaselor dovezi de indiferență pentru gestionarea învățământului pe timp de pandemie: „declarațiile recente, precum și acte cu caracter de recomandare, venite de la oficiali și instituții publice ne duc cu gandul la posibilitatea sau chiar la probabilitatea ca data de 14 Septembie 2020 să găsească școlile tot închise, iar învățarea să se desfășoare, ca în ultimele luni ale anului școlar actual, prin așa-zisa școală online. În acest context, PSD, organizația Dâmbovița, cere demisia ministrului educației, Monica Anisie, și a prefectului județului Dâmbovița, Aurelian Popa, responsabil de politica guvernului în teritoriu, pentru incompetență și nepăsare.”
În acest sens, PSD Dâmbovița cere desfășurarea orelor de curs în instituțiile de învățământ, în condiții de deplină siguranță, iar cursurile online să fie limitate pentru starea de urgență, datorită distragerilor care apar odată cu mediul digital. Radu Popa continuă să explice efectele negative ale școlii online: „educația nu înseamnă doar informație, înseamnă emoție, înseamnă dialog, înseamnă construirea unor relații interpersonale între pedagog și elev, procesul de predare însuși presupunând în mod egal evaluarea de către cadrul didactic a întregii personalități și dezvoltări a copilului. Asemenea relații nu se pot construi la distanță. (…) Doar 60% din gospodăriile din România au acces la internet, în aceste condiții școala online este o iluzie!”
Radu Popa aduce la cunoștința opiniei publice și punctul de vedere al Academiei Române care avertizează: „generalizarea învățământului online poate compromite întregul sistem de educație, atât prin consecințe directe asupra calității, cât și prin cerințe legate de asigurarea echitabilă a accesului tuturor elevilor și profesorilor la infrastructura performantă: platforme, comunicare, tablete, calculatoare, care în acest moment este din păcate deficitară.”
Criticile la adresa PNL Dâmbovița nu se încheie aici, Ion Sorin și inspectorii școlari sunt trași la răspundere de Radu Popa pentru atitudinea fățarnică de care dau dovadă în această situație critică a generației actuale: „candidatul din Pucioasa la președinția CJD este absorbit de aburii celebrității și s-a îndepărtat de obligațiile sale instituționale. Domnule Sorin Ion, câte întâlniri și ce soluții ați propus pentru ca 15 septembrie să-i găsească pe copiii din DB în bănci iar pe învățători și profesori, la catedră? Zero! Câte întâlniri cu administrația locală din teritoriu ați avut în care să discutați problema învățământului de la distanță? Zero! Sunteți o gașcă preocupată doar de voturi, dintr-un partid fără proiecte care a dat un guvern fără soluții. Mai mult, în spatele dvs stă o gașcă de tipi cu interese politice și financiare care urmărește un singur scop: să mute bugetul Consiliului Județean pe numele lor. Este o gașcă compusă din personaje de tristă amintire pentru Dâmbovița, parlamentari în funcție, foști ofițeri de informații cu pretenții de lideri, foști parlamentari, indivizi cu condamnări penale pentru corupție și alți indivizi cu un profil public incert dar cu ținte economice concrete. Pentru voi toți, am un singur mesaj: vă vom învinge!”
AUTOR: Bogdan Preda