AVERTIZARE METEO: COD GALBEN DE CANICULĂ ÎN DÂMBOVIȚA

AVERTIZARE METEO: COD GALBEN DE CANICULĂ ÎN DÂMBOVIȚA

Atenționare meteorologică emisă de ANM de cod galben de caniculă pentru județele din sudul României, atenționare ce este valabilă până pe 8 august inclusiv. În Dâmbovița temperaturile ating și valori de 36 de grade la umbră!

Interval de valabilitate: 07 și 08 august;
Fenomene vizate: caniculă, intensificări ale vântului;
Zone afectate: conform textului și hărții

Pe arii extinse în regiunile sudice și estice vremea va fi caniculară, se vor înregistra temperaturi maxime de 35…38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge sau va depăși pragul critic de 80 de unități. În jumătatea de sud a țării local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în jurul a 55 km/h.

Canicula va fi resimțită mai ales în zona de sud a județului. La Târgoviște temperaturile se vor oscila spre limita pragului de caniculă (34-35 de grade Celsius), în vreme ce în zonele de sud (Găești sau Titu) se ating  și valori de 36 de grade celsius, la umbră. Codul de canicula este valabil până inclusiv în data de 8 august. Temperaurile se vor menține însă ridicate (peste 30 de grade Celsius), până în data de miercuri, 12 august, când sunt anunțate ploi.

 

Sursa: Administrația Națională de Meteorologie