Corneliu Ștefan, mesaj de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon!

Corneliu Ștefan, mesaj de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nifon!

Cu ocazia sărbătorii solemne a Sfântului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului și Mitropolitul Țării Românești, Corneliu Ștefan, președintele PSD Dâmbovița,  a trasmis următorul mesaj:

Cu speranță și încredere în Bunul Dumnezeu, particip astăzi la Sărbătoarea Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, ocrotitorul Eparhiei Târgoviștei. Anul acesta, desfășurat în condițiile speciale ale pandemiei de COVID-19, evenimentul spiritual este unul în care, paradoxal, distanțarea socială ne apropie mai mult sufletește. Astfel de momente spirituale, speciale pentru gând și suflet, ne dau puterea de a merge mai departe și de a cumpăni la planurile Creatorului pentru poporul nostru și pentru Omenire.
Transmit calde mulțumiri și recunoștința mea nestrămutată pentru Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, pentru echilibrul pe care îl menține în județ, cu înțelepciune, răbdare și blândețe duhovnicească, dar și pentru responsabilitatea exemplară cu care evenimentul a fost organizat, respectându-se cu strictețe toate măsurile de protecție sanitară. Cu speranța revenirii la normalitatea vieții de dinainte de pandemie, cu credința în exemplul uneia dintre personalitățile marcante ale Ortodoxiei românești și universale pe care o sărbătorim astăzi și la Moaștele căreia ne rugăm, fie ca Sf. Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului şi Mitropolitul Ţării Româneşti, cel dintâi sfânt canonizat pe teritoriul țării noastre, să ocrotească în continuare județul, Cetatea și pe toți locuitorii ei!