You are currently viewing ANM anunță vreme rea pentru jumătate din țară

ANM anunță vreme rea pentru jumătate din țară

Meteorologii au emis, joi, o atenționare cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată, în Moldova, nord-estul Munteniei, nordul Dobrogei, sudul și estul Transilvaniei. Potrivit ANM, codul portocaliu a intrat în vigoare la ora 10.00 și este valabil până la ora 22.00. Sunt așteptate ploi în cantități de apă însemnate, relatează Mediafax.

Sunt vizate Moldova, nord-estul Munteniei, nordul Dobrogei și în sudul și estul Transilvaniei, unde vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp.

În Maramureș, local în Transilvania, Muntenia și sudul Dobrogei, precum și la munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, iar meteorologii au emis, pentru aceste zone, cod galben. Aici vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.