You are currently viewing Daniel Cristian Stan răspunde la atacurile lui Cosmin Bozieru: În locul domniei sale, mi-ar fi rușine să ies în fața târgoviștenilor, să mai și candidez la funcția de primar, având în vedere faptele domniei sale, pe care le voi prezenta amplu cu documente!

Daniel Cristian Stan răspunde la atacurile lui Cosmin Bozieru: În locul domniei sale, mi-ar fi rușine să ies în fața târgoviștenilor, să mai și candidez la funcția de primar, având în vedere faptele domniei sale, pe care le voi prezenta amplu cu documente!

Cozmin Bozieru, candidatul PRO România la Primăria municipiului Târgoviște, a adus astăzi, într-o conferință de presă, mai multe acuzații administrației locale, legate de așa zisul mod în care sunt tratați comercianții din piața 1 Mai: „mai mulți comercianți din piața 1 Mai au ținut să ne semnaleze modul în care sunt tratați de către primăria Târgoviște. Ce s-a întâmplat defapt: pe perioada stării de urgență, așa cum era și normal, primăria nu a emis facturi către comercianții care au spații închiriate în piața 1 Mai. Oamenii și-au închis magazinele timp de 3 luni și au crezut că vor găsi înțelegere la primărie pentru plata chiriei aferente perioadei, dar nu s-a întâmplat așa.
Cu un dispreț total față de oamenii aceea, care deja au suferit din cauza pandemiei, care le-a închis afacerile, primăria le-a emis facturile din perioada stării de urgență. Este inadmisibil să-ți bați joc de târgoviștenii care au afaceri mici în acest mod, să le iei chirie oamenilor după ce tot tu le-ai interzis să-și mai desfășoare activitatea.
Nimeni nu le explică de ce sunt obligați acum să plătească pentru perioada în care au fost obligați să-și închidă afacerile. Sunt sume cuprinse între 4.000 și 15.000 de lei, în funcție de suprafața închiriată, iar cei care au refuzat pe bună dreptate să semneze facturile au fost amenințați cu evacuarea.”
Răspunsul primarului municipiului Târgoviștei, Daniel Cristian Stan nu a întârziat să apară: „nu i-am taxat, noi am încercat să oferim niște facilități în perioada pandemiei, ori guvernul nu a vrut și a spus că poate fi exclusiv amânată plata, cetățenii nu pot fi scutiți de plată pe perioada pandemiei. Este o prevedere legală care ne pune în imposibilitatea de a acorda facilitățile pe care voiam să le acordăm celor din piață. Este o chestiune absolut normală.
De altfel, eu sunt uimit de vocația pe care și-o descoperă candidatul PRO România la primăria Târgoviște. În locul domniei sale, mi-ar fi rușine să ies în fața târgoviștenilor, să mai și candidez la funcția de primar, având în vedere faptele domniei sale, pe care le voi prezenta amplu cu documente, nu o să maculez imaginea nimănui, mai mult decât a făcut-o el însuși, iar în conferințele de presă următoarte voi prezenta cu subiect, predicat și cu documente cine sunt cei care vin să ceară votul târgoviștenilor.
De mine s-au spus extraordinar de multe lucruri, am aflat despre mine și ceea ce nu știam, fără nici un fel de exagerare. Vom spune și cine sunt contracandidații, văd că altfel nu putem să avem o campanie normală, bazată pe proiecte, și o să descoperiți lucruri aproape inimaginabile.”
AUTOR: Bogdan Preda