You are currently viewing Insula Bali rămâne închisă pentru turiștii străini până în 2021

Insula Bali rămâne închisă pentru turiștii străini până în 2021

Guvernatorul Wayan Koster a anunțat că insula Bali rămâne închisă pentru turiștii străini pentru tot restul anului din cauza pandemiei de coronavirus, informează Agerpres, citat de Digi24.

Indonezia a raportat luni peste 155.000 de cazuri de infecţie cu coronavirus şi 6.759 de decese, cel mai mare număr de decese înregistrat în Asia de Sud-Est.

Wayne Koster a declarat “Guvernul indonezian nu poate redeschide porţile pentru vizitatorii străini până la finele lui 2020 deoarece rămânem o zonă roşie. Situaţia nu permite venirea turiştilor străini în Indonezia, inclusiv în Bali”.

Pentru Bali, turismul reprezintă principală sursă de venit. Restricțiile de călătorie impuse pe perioada pandemiei au afectat dramatic economia locală. În 2019, această insulă a fost vizitată de peste 6 milioane de turiști, echivalentul unei treimi din numărul total de turişti străini care au vizitat Indonezia.

Insula Bali s-a redeschis pentru turiștii locali încă din iulie. Se estimează că aproximativ 2.300 – 2.500 de turiști au vizitat zilnic insula. Anul acesta, autoritățile se vor focusa pe creșterea numărului de turiști locali pentru a ajuta la resuscitarea economiei.