You are currently viewing CORNELIU ȘTEFAN (PSD): Profesorii, ca și medicii ori polițiștii, au dreptul legal să primească gratuit măști, iar guvernul este obligat să le asigure!

CORNELIU ȘTEFAN (PSD): Profesorii, ca și medicii ori polițiștii, au dreptul legal să primească gratuit măști, iar guvernul este obligat să le asigure!

COMUNICAT DE PRESĂ

Este haos general.
Părinții nu au încredere în guvernul PNL, nu mai au încredere în ministerul Sănătății în ceea ce privește deschiderea școlilor. Îngrijorarea este atât de mare încât 4 din 5 părinți vor să fie implicați direct în discuțiile cu conducerea școlilor și autoritățile locale.
Nu o spun doar eu, o spun şi părinţii: Guvernul Orban este pe ultimul loc în clasamentul încrederii cetățenilor atunci când vine vorba despre deciziile cu privire la desfășurarea anului școlar 2020-2021. Părinții cer să existe măsuri clare, care să poată fi implementate și respectate: distanță fizică între elevi de minimum 1,5 m, asigurarea condițiilor de igienă şi rezolvarea supraaglomerării din şcoli. De altfel, trei asociații de elevi au anunțat depunerea unei plângeri penale la adresa premierului Orban, vicepremierului Turcan și ministrului Anisie pentru abuzul pe care îl fac prin refuzul de a asigura măști gratuite tuturor copiilor.
De asemenea, zeci de mii de dascăli aflaţi în pragul pensionării amenință că părăsesc sistemul, speriați că nu le asigură nici măcar măștile necesare unei minime protecții în fața COVID-19. Ceea ce face guvernul Orban este nu doar o discriminare, ci și o ilegalitate. Codul Muncii, la art. 175, prevede că: (1) Angajatorul are obligaţia să asigure securitatea şi sănătatea salariaţilor în toate aspectele legate de muncă; (4) Măsurile privind securitatea şi sănătatea în muncă nu pot să determine, în niciun caz, obligaţii financiare pentru salariaţi.”
Guvernul Orban dă măști gratuite personalului medical, polițiștilor, ocazional, chiar și interlopilor – scandalul înmormântării unuia dintre capii clanului Duduianu –, dar NU și profesorilor, deși, odată cu începerea școlii, cadrele didactice vor fi în prima linie de expunere și risc de contaminare cu noul coronavirus.
Legea e una pentru toți! Profesorii, ca și medicii ori polițiștii, au dreptul legal să primească gratuit măști, iar guvernul este obligat să le asigure. Pretextul că nu sunt bani nu poate justifica încălcarea legii!

 

Preşedinte PSD Dâmbovița,
Deputat Corneliu Ştefan