You are currently viewing Radu Popa (PSD), mesaj la începutul anului școlar: Deocamdată, e tristețe mare…

Radu Popa (PSD), mesaj la începutul anului școlar: Deocamdată, e tristețe mare…

COMUNICAT

Copilul din noi trăiește prin emoția copilului din mâna noastră. Prima zi de școală e mereu o sumă de emoții.
Emoție de toamnă, cum ar spune Nichita. Însă, trebuie să ne scuturăm de dimensiunea melancolică a acestui moment și să privim în ochi viitorul.
Școala românească scoate tineri care nu se pot integra în societate pentru că nivelul competențelor lor e descumpănitor. Știu absolvenți de facultăți-da, inclusiv de la Valahia-care au o diplomă dar nu știu să scrie corect românește.
Asta se întâmplă și fiindcă nu suntem capabili să avem o lege care să dureze 20 ani. Sistemul nostru de educatie are nevoie in primul rand de stabilitate. Dar ca sistemul acesta să reziste, e nevoie de oameni competenți care să-l construiască. Atâta timp cât am înlocuit competențele-rectorii nu pot face parte din Parlament, dar cârnățarii da-cu cvasinulități, viitorul nu are cum să ne zâmbească.

Avem nevoie de un pact național pe Educație, pentru că prioritatea ZERO nu sunt nici Sănătatea și nici Apărarea, ci E-DU-CA-ȚI-A!
În opinia mea, trebuie regândit tot sistemul, resetat și reamenajat, pornind de la programa școlară, continuând cu manualele școlare și cu finanțarea Educației. Atâta timp cât vom continua să alocăm mai mulți bani Serviciilor Secrete decât Educației, să nu ne mirăm de absolvenții care sunt incapabili să se integreze în noua competiție europeană.
Dar pentru a ajunge la reformă e nevoie de primul pas: oamenii care să conștientizeze dezastrul. Iar acest început nu se poate face de oriunde și nu poate fi început de oricine. E nevoie de un premier deștept și de un ministru al Educației care să nu fie analfabet instituțional. Deocamdată, e tristețe mare…

Radu Popa, vicepreședinte PSD Dâmbovița