You are currently viewing Indonezia: Cine nu poartă mască, sapă gropi pentru morții COVID-19

Indonezia: Cine nu poartă mască, sapă gropi pentru morții COVID-19

Persoanele care refuză să poarte măști în zonele rurale din Indonezia primesc o pedeapsă nouă din partea autorităților locale –  trebuie să sape gropi pentru victimele Covid-19, relatează CNN.

Autoritățile locale indoneziene speră că această pedeapsă le-ar putea schimba atitudinea celor care nu vor să poarte măști și îi va face să se gândească la rolul pe care trebuie să îl aibă în oprirea pandemiei de coronavirus.

Trei bărbați de vârstă de mijloc și cinci minori din districtul Cerme, în Java de est, au primit noua pedeapsa după ce au fost prinși fără mască în data de 9 septembrie, au comunicat autoritățile. Purtarea măștii în spațiile publice este obligatorie în toată Indonezia.

Există însă un segment de populație foarte vocal care refuză purtarea măștilor și distanțarea fizică. Experții spun că lipsa vigilenței publice a făcut mai dificilă misiunea autorităților de a opri răspândirea virusului care, până acum, a infectat aproape 230.000 de oameni în această țară. Peste 160.000 dintre acești pacienți s-au vindecat, iar aproximativ 9100 și-au pierdut viața, conform ministerului Sănătății indonezian.

Sursa foto: Hepta