21 SEPTEMBRIE 2020, COVID-19: VEZI SITUAȚIA DIN DÂMBOVIȚA!

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 18-20 septembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost continuate acţiunile de verificare a respectării măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2.
Au fost organizate 72 de acțiuni punctuale la care au participat polițiști din cadrul I.P.J. Dâmbovița, polițiști locali și jandarmi. Astfel, au fost verificate 475 de obiective/locații și au fost legitimate 4226 de persoane. De asemenea, au fost oprite în trafic, pentru control, 776 de mijloace de transport, dintre care 238 mijloace de transport public. Au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform prevederilor Legii nr. 55/2020.
Reprezentanții ISU „Basarab l” Dâmbovița și cei ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița au efectuat 7 misiuni privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu noul coronavirus la unitățile spitalicești și 8 misiuni de decontaminare.
Astăzi, conform DSP Dâmbovița:
• Persoane confirmate cu COVID-19: 3.721 (15 persoane astăzi)
• Persoane vindecate, în total: 3.178
• Persoane decedate de la debutul pandemiei: 144(ultimele 2 decese-bărbat 88 ani, femeie 87 ani)
• Persoane aflate în carantină la domiciliu/adresa declarată: 559
• Persoane aflate în izolare la domiciliu : 265

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.
Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

CENTRUL JUDEȚEAN DE COMUNICARE ȘI INFORMARE PUBLICĂ AL JUDEȚULUI DÂMBOVIȚA