You are currently viewing Ministrul Sănătății din Cehia şi-a dat demisia din cauza modului în care a gestionat pandemia de coronavirus

Ministrul Sănătății din Cehia şi-a dat demisia din cauza modului în care a gestionat pandemia de coronavirus

Adam Vojtech, ministrul Sănătății din Cehia, şi-a înaintat demisia luni dimineață, în urma criticilor privind modul în care a gestionat pandemia de coronavirus, în contextul creşterii numărului de infectări de pe teritoriul țării, notează Reuters.

Premierul Andrej Babis i-a mulţumit lui Vojtech pentru munca sa, într-un mesaj pe Twitter, precizând că acesta ar putea fi ţinut minte drept cel mai bun ministru al sănătăţii dacă nu şi-ar fi folosit toată energia pentru a lupta contra epidemiei.

Cehia a urcat pe locul al doilea în Europa, în ceea ce priveşte ritmul îmbolnăvirilor cu COVID-19 în ultimele săptămâni, după Spania.

În urmă cu o săptămână, Cehia a decis relaxarea regulilor de carantină, în pofida creșterii numărului de infectări. Astfel, cei care au fost în contact cu o persoană infectată, dar nu prezintă simptome, nu vor mai trebui să intre automat în carantină dacă ambele persoane au purtat mască, sublinia Adam Vojtech.

Contacţii asimptomatici vor trebui doar să-şi monitorizeze starea de sănătate.

Nici persoanele care au fost infectate cu coronavirus în precedentele 90 de zile nu mai trebuie să intre în carantină, dat fiind că au dezvoltat imunitate, spunea fostul ministru al Sănătății. Cehia se confruntă recent cu o creştere a numărului de cazuri de infectare, după ce în primele luni reuşise să ţină sub control epidemia.