Patru zone din Austria au intrat în scenariul roșu

Patru zone din Austria au intrat în scenariul roșu

Ieri, 15 octombrie a avut loc la Viena întrunirea comisiei Corona, care a avut ca scop reevaluarea situației în Austria și stabilirea noilor zone de risc pandemic. În urma acestor consfătuiri, patru zone ale Austriei au fost puse pe culoarea roșie, care este treapta de avertizare cea mai înaltă a acestui sistem semafor. În Zona Hallein, o localitate intră complet în carantină pentru trei săptămâni, și anume Kuchl.

Astfel, zonele roșii, cu risc foarte ridicat, sunt:

  • Wels în landul Austria Superioară, (Oberösterreich),
  • Hallein în landul Salzburg,
  • orașul Innsbruck și
  • Innsbruck-Land (adică zona rurală din jurul orașului Innsbruck) în landul Tirol.

Viena, rămâne încă pe scenariu portocaliu.

Tot pe portocaliu mai sunt și Kufstein și Imst în landul Tirol, apoi Voitsberg și Bruck-Mürzzuschlag în landul Steiermark. În landul Salzburg sunt: Salzburg Umgebung (adică zona limitrofă orașului Salzburg) și St. Johann im Pongau. În Austria Superioară (Oberösterreich) sunt Wels-Land, care este zona rurală din apropierea orașului Wels, apoi Schärding, Ried, Grieskirchen și Steyr. În Austria Inferioară (NÖ) sunt zona rurală din apropierea orașului Wiener Neustadt (Wiener Neustadt-Land), Tulln, zona rurală din apropierea orașului St. Pölten (St. Pölten-Land) și orașul Baden. În landul Carnintia (Kärnten) este Sankt Veit an der Glan și în landul Burgenland, orașul Oberwart.

În Zona Hallein, declarată acum zonă roșie, adică zonă cu risc foarte ridicat, o localitate intră complet în carantină pentru trei săptămâni, anume Kuchl.

Guvernatorul statului federal în care se află această localitate, Günther Platter, a anunțat numeroase măsuri restrictive, care vor intra în vigoare deja de sâmbătă. Timp de trei săptămâni, nimeni nu are voie să intre sau să iasă din această localitate. Locuitorii din Kuchl vor avea voie să iasă din casă numai pentru cumpărăturile urgente (de ex. alimente sau medicamente) sau plimbări scurte. De asemeni, toate localurile se închid.