Polițiștii Orașului Răcari au reținut un bărbat de 36 de ani pentru săvârșirea unor infracțiuni

Polițiștii Orașului Răcari au reținut un bărbat de 36 de ani pentru săvârșirea unor infracțiuni

COMUNICAT DE PRESĂ

Ieri, 15 octombrie, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Răcari au reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, un bărbat de 26 de ani, din localitatea Brezoaele, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Din cercetările efectuate de polițiști, a reieșit că, la data de 11 octombrie, bărbatul ar fi condus un autoturism pe raza localității Brezoaele, pe drumul județean 601A, fără a poseda permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice, intrând în coliziune cu un alt autotvehicul, condus de un tânăr de 20 de ani.

În urma producerii evenimentului rutier, tânărul, de 20 de ani, a fost rănit, acesta refuzând să fie transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Totodată, fiind testat cu aparatul etilotest, bărbatul a prezentat o alcoolemie peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, acesta este bănuit că, la data de 4 februarie a.c., ar fi condus un autoturism, pe drumul național 7, pe raza localității Bâldana, deși nu poseda permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel în cauză va fi prezentat, pe parcursul acestei zile, Parchetului de pe lângă Judecătoria Răcari pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt efectuate sub coordonarea procurorului de caz, urmând ca la finalizarea acestora să se propună soluție prin unitatea de parchet.

Notă: Facem precizarea că, în cazul prezentat, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

IPJ DÂMBOVIȚA