Școlile din Bucureşti se pregătesc pentru scenariul roșu

Școlile din Bucureşti se pregătesc pentru scenariul roșu

Tabletele gratuite pentru elevi vor ajunge, vineri, in toate sectoarele din municipiul Bucuresti, a declarat ministrul Educatiei, Monica Anisie. Ministrul a afirmat ca toate scolile din Capitala se pregatesc de scenariul rosu, in care elevii si profesorii stau acasa, iar orele se tin online.

Anisie a precizat ca toti elevii din Bucuresti vor avea tablete pentru a urma scoala online, deoarece numarul cazurilor de infectii cu noul coronavirus continua sa creasca.
Monica Anisie a mers la depozitul unde se afla tabletele pentru elevi si a dat asigurari ca vor fi distribuite in toate sectoarele.
Tabletele vor ajunge azi in toate sectoarele din municipiul Bucuresti. In sfarsit au plecat de la depozit catre unitatile de invatamant. Deja Sectorul 2 a fost si si-a luat tabletele necesare pentru unitatile de invatamant. Sectorul 4 este prezent aici. In curand, in toate unitatile de invatamant din toate sectoarele vor fi transmise aceste tablete. in curand insemnand astazi. tin sa precizez faptul ca, in depozitul de la Inspectoratul scolar al Municipiului Bucuresti, aceste tablete – este vorba despre 8.057 de tablete – au venit din data de 26 septembrie“, a spus Anisie, joi, conform digi24.
Intrebata de jurnalisti care este motivul pentru care Inspectoratul scolar Bucuresti a intarziat livrarea tabletelor, Anisie a spus ca “a fost o perioada in care inspectorul scolar si alte persoane au fost in izolare sau in carantina, unii fiind bolnavi de COVID. Acesta a fost motivul”.
In ceea ce priveste distributia tabletelor pentru elevii din toate judetele tarii, subsecretarul de stat Jean Badea a explicat ca din cele 82.000 de tablete pentru care deja s-a semnat contract, 26.000 au fost deja distribuite in 4 judete.
Este vorba despre Arges, Mures, Prahova si partial judetul Ilfov. In cea de-a doua etapa s-au semnat deja contractele pentru achizitia a inca 108.000 de tablete, care vor pleca in urmatoarea perioada catre inspectoratele scolare si ulterior catre elevi iar in cea de-a treia etapa este vorba de cele doua loturi care au ramas neacoperite. Suntem deja in stadiul evaluarii ofertelor“, a declarat Badea.