You are currently viewing Cehia face apel ca medicii cehi care lucrează în străinătate să se întoarcă în țară să își ajute colegii în lupta împotriva COVID-19

Cehia face apel ca medicii cehi care lucrează în străinătate să se întoarcă în țară să își ajute colegii în lupta împotriva COVID-19

Ministrul Sănătăţii din Republica Cehă a făcut, vineri, apel către medicii cehi care lucrează în străinătate, îndemnându-i să se întoarcă în ţara lor natală şi să îşi ajute colegii de breaslă din spitalele naţionale, în contextul în care statul raportează cifre record în privinţa cazurilor zilnice de infectare cu noul coronavirus, informează DPA, potrivit Agerpres.

Ministrul Roman Prymula a apreciat acest apel lansat de Asociaţia Medicală din Cehia (CLK), declarând că el şi colegii lui sunt „recunoscători pentru orice mână de ajutor”.

Preşedintele acestei asociaţii, Milan Kubek, a trimis mesaje medicilor cehi care lucrează în străinătate pentru a le cere să îi ajute pe foştii lor colegi rămaşi în ţară şi care lucrează în spitalele naţionale.

Anesteziştii şi medicii specializaţi în terapie intensivă sunt cei de care Cehia are cea mai mare nevoie în această perioadă, alături de angajaţi medicali calificaţi.

Sute de medici şi absolvenţi de medicină părăsesc Cehia în fiecare an, căutând locuri de muncă în străinătate care le oferă salarii şi condiţii mai bune.

La nivelul întregii Europe, Republica Cehă raportează cel mai mare nivel de noi infectări la 100.000 de persoane, cu 660,8 cazuri la 100.000 de persoane semnalate în ultimele 14 zile, iar pe locul al doilea se află Belgia, cu 515,4 cazuri la 100.000 de locuitori, potrivit Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor (ECDC).