You are currently viewing Germania: Vicepreședintele Parlamentului Federal a murit subit, în timp ce înregistra un interviu tv

Germania: Vicepreședintele Parlamentului Federal a murit subit, în timp ce înregistra un interviu tv

Duminică seară, Thomas Oppermann se afla pe platourile de filmare ale televiziunii ZDF, pentru un interviu înregistrat. S-a prăbușit din picioare și a fost transportat imediat la spital, unde a decedat.

Informația a fost anunțată inițial de mass-media locală, iar la scurt timp, politicieni și formațiuni politice au început să își exprime condoleanțele, prin intermediul rețelelor de socializare.

Cancelarul Angela Merkel s-a declarat „șocată și întristată”.

Opperman și-a început cariera politică în 1980. A ocupat și funcția de ministru al Științei, iar din 2017 devenise vicepreședinte al Bundestagului, din partea partidului SPD. În august anunțase că nu va mai candida pentru un loc în Bundestag la alegerile din 2021: „După 30 de ani ca deputat în parlamentul de stat din Saxonia Inferioară și în Bundestagul german, este momentul potrivit pentru mine să fac din nou ceva diferit și să încep alte proiecte”, a spus el la acea vreme.

Sursă: Deutsche Welle