You are currently viewing Cristian Pomohaci a fost condamnat definitiv, pentru evaziune fiscală

Cristian Pomohaci a fost condamnat definitiv, pentru evaziune fiscală

Cristian Pomohaci, fost preot şi actualmente cântăreţ de muzică populară şi religioasă, a fost condamnat definitiv, pentru evaziune fiscală, la un an de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, şi la 90 de zile de muncă neremunerată în folosul comunităţii, relatează Ziare.com.

Potrivit sursei citate, Pomohaci a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei cu privire la închirierea a 11 imobile şi declararea de venituri mai mici decât în realitate. Acordul a fost semnat în septembrie 2018, însă cazul a fost tergiversat chiar de către cântăreţ, care nu s-a prezentat la termene de mai multe ori.

Decizia definitivă a fost anunţată de Curtea de Apel Târgu Mureş şi, potrivit sentinţei, judecătorii au înlăturat aplicarea faţă de Pomohaci a obligaţiei de a nu părăsi teritoriul României.

Totodată, pe durata perioadei de supraveghere, Pomohaci trebuie să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate cu instituţiile din comunitate.

În ceea ce priveşte ultima parte a sentinţei, fostul preot trebuie să presteze, pe o perioadă de 90 de zile, muncă neremunerată în cadrul sau în beneficiul Primăriei Rebrişoara (Bistriţa-Năsăud) sau în cadrul Primăriei Miercurea Nirajului (Mureş).

Nu în ultimul rând, prejudiciul adus statului în acest caz, în valoare de 136.572 de lei, a fost achitat de fostul preot, motiv pentru care s-a şi dispus ridicarea sechestrului asigurator aplicat asupra conturilor sale bancare.

Reamintim că, pe lângă cazul legat de fraudă fiscală, Pomohaci, caterisit în toamna anului 2017, mai este suspectat că ar fi abuzat sexual mai multe adolescenţi, faptele fiind cercetate de procurori.