You are currently viewing Nicușor Dan și consilieri generali își preiau mandatele, la sediul Primăriei Capitalei

Nicușor Dan și consilieri generali își preiau mandatele, la sediul Primăriei Capitalei

Nicușor Dan a depus,  joi, jurământul pentru preluarea funcției de primar general al Capitalei, spunând că începe cu motto-ul ales în urmă cu 30 de ani de Liga studenților, preluat de la Avram Iancu: ”Nu ne-am luptat pentru jucării”.

Nicușor Dan a făcut apel la oamenii care și-au dovedit competența în domeniile lor și la tinerii absolvenți ca să își depună CV-urile pentru a lucra în administrația publică.

De asemenea, acesta le-a amintit tuturor de perioada grea din punct de vedere sanitar și îi roagă pe bucureșteni să poarte mască și să țină cont de toate măsurile de prevenție adoptate.

,,Bucureștenii nu au ieșit la vot pentru ca niște oameni să schimbe o titulatură pe cartea de vizită. Au ieșit pentru valori, pentru onoare, pentru dreptate, pentru competență, pentru acele lucruri care să-i facă pe copiii noștri să vrea să trăiască în orașul acesta și în țara asta. Îi asigur pe bucureștenii care nu ne-au votat că o să avem o guvernare pentru toți bucureștenii și îi asigur pe consilierii din opoziție că voi avea o colaborare onestă cu ei pentru binele bucureștenilor.

Este foarte important să avem o colaborare bună cu guvernul României, multe din lucruri nu se pot face decât într-un astfel de parteneriat și avem angajamentul primului ministru că ne va sprijini. Bucureștiul are un potențial uriaș, are oameni care au performat. Sunt așa de multe energii în orașul ăsta că nu se poate să nu reușim.

Fac un apel către oamenii care și-au dovedit competența în domeniile lor, pentru tinerii care ies de pe băncile facultăților: veniți în administrația publică, aștept să trimiteți CV-uri. Pe termen foarte scurt, cer bucureștenilor răbdare și solidaritate pentru că sunt probleme grave cu care ne confruntăm: avem o criză sanitară, o criză a termoficării și o criză financiară.

În ceea ce privește criza sanitară: purtați mască, ascultați recomandările specialiștilor, evitați eglomerațiile,” a declarat acesta.