You are currently viewing Vezi cum va fi vremea în weekend, în București și în țară

Vezi cum va fi vremea în weekend, în București și în țară

ANM a emis o informare meteo de intensificări ale vântului, ploi moderate cantitativ, precipitații mixte în zona de munte, valabilă de astăzi, de la ora 13:00, până duminică, la ora 16:00.

În nordul, centrul, estul și sud-estul țării temporar va ploua, iar la munte și posibil în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte. Local cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp. Vântul va prezenta intensificări, pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă îndeosebi în sud-vest, iar duminică (01 noiembrie) în est și sud-est în general cu viteze de 50…60 km/h. În zona de munte rafalele vor depăși temporar 60….80 km/h.” au anunțat meteorologii.

În plus, sâmbătă, de la ora 02:00 până la ora 20:00, este Cod Galben în zona Carpaților Meridionali și Orientali, de intensificări ale vântului, ninsori viscolite în zona înaltă. ,,În intervalul menționat în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona înaltă a Carpaților Meridionali temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune strat de zăpadă. În cursul zilei de sâmbătă (31 octombrie), la peste 1700 m, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100…110 km/h, viscolind ninsoarea.” anunță ANM.

În București, de astăzi, de la ora 13:00, până mâine dimineață, la ora 08:00, meteorologii anunță că ” cerul va fi mai mult noros şi trecător va ploua, în general slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 14 grade, iar cea minimă va fi de 5…6 grade. Spre dimineață este posibil să se formeze ceață.”

De asemenea,  tot în capitală, de sâmbătă dimineață, de la ora 08:00 până duminică, la aceeași oră, ”vremea va fi închisă și temporar, pe parcursul zilei, va ploua. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 13…14 grade, iar cea minimă de 3…5 grade.”

Până duminică la ora 16:00, începând de duminică dimineață, ”vremea va fi frumoasă și normală din punct de vedere termic. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura aerului va urca până spre 16 grade.”.