You are currently viewing ÎPS TEODOSIE A ÎNCEPUT LUPTA CU AUTORITĂȚILE PENTRU A PUTEA AJUNGE LA PEȘTERA SFÂNTULUI ANDREI

ÎPS TEODOSIE A ÎNCEPUT LUPTA CU AUTORITĂȚILE PENTRU A PUTEA AJUNGE LA PEȘTERA SFÂNTULUI ANDREI

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Preasfinţitul Teodosie, se află din nou în mijlocului unei dispute cu autoritățile locale și naționale pentru a se putea închina la peştera Sfântului Andrei, pe 30 noiembrie, dată la care este sărbătorit Apostolul ocrotitor al României.

Înaltul părinte susține că în curtea Mănăstirii din localitatea Ion Corvin, unde se află şi Peștera Sfântului Andrei, este suficient spaţiu, iar dreptul la rugăciune nu poate fi încălcat.
IPS Teodosie: “Vin oamenii din toată ţara, pentru că e părintele tuturor, cum să nu mergem acolo? Este un drept al nostru. Dreptul la rugăciune este prin Constituție. S-au adresat mie mai mulţi jurişti. Ei vor dovedi că Hotărârea de Guvern trebuie să fie subordonată Constituţiei.”

De asemenea,  Înalt Preasfinţitul Teodosie afirmă că au mai fost pandemii în țară și niciodată bisericile nu au fost închise,  nici măcar în timpul comunismului. Acesta afirmă că autoritățile care iau aceste decizii nu cunosc realitatea.

,,Eu voi face toate demersurile. De azi într-o săptămână când ne vedem trebuie să avem deja… vom merge chiar să ne susținem drepturile noastre de închinători, în instanță. Eu nu mă mulțumesc cu niște restricții care n-au logică și care ne restrâng drepturile noastre de închinători. Vreau ca toți cei care întrebați să ajungeți la Sf. Andrei. Cred că sunteți de acord cu acest demers, prin juriști, să nu ne trezim cu o zi înainte că n-avem voie. Trebuie să avem o sentință în sensul acesta, de mâine voi vorbi cu cei mai iscusiți juriști și care mă vor ajuta să avem sărbătoarea Sfântului Andrei” , a spus arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, în cadrul unei emisiuni duhovnicești cu creștinii din România.